www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Απορεί η Γερμανία για την προσφυγή της Ελλάδας για το Δίστομο

Το προνόμιο της ετεροδικίας επικαλείται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβέλε ο οποίος σε σημερινή γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν «έχει κατανόηση» για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να παρέμβει υπέρ των θυμάτων του Διστόμου στην εκκρεμή δίκη Γερμανίας-Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.


Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών στη δήλωσή του αναφέρει ότι «δεν έχει καμία κατανόηση για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης» και προσθέτει ότι η Γερμανία έχει επίγνωση της ιστορικής της ευθύνης. «Γνωρίζουμε τα ιδιαίτερα δεινά που υπέστη ο ελληνικός λαός στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο» αναφέρει ο Βέστερβέλε
επικαλούμενος ωστόσο το προνόμιο της ετεροδικίας.

«Αναφορικά με τις προσφυγές κατά της Γερμανίας, αναμένουμε ότι θα γίνουν σεβαστές οι διεθνώς αναγνωρισμένες αρχές δικαίου και κυρίως η ασυλία της Γερμανίας, ως κράτους» τονίζει ο Βέστερβέλε και υπογραμμίζει ότι: «Εάν πάψει να ισχύει αυτή η βασική αρχή, απειλείται η παγκόσμια κοινότητα κρατών με νομική ανασφάλεια».

Σημειώνεται ότι ο Γερμανός ΥΠΕΞ ενημερώθηκε τηλεφωνικά χθες το βράδυ από τον ΄Ελληνα ομόλογό του για την απόφαση υποβολής παρέμβασης της Ελλάδας στην εκκρεμή δίκη μεταξύ Γερμανίας-Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: