www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Κ. Μαρκόπουλος: Η τρόικα ήρθε μόνη της για να δει το πρόγραμμα της ΝΔ

Η τρόικα ήρθε μόνη της στα γραφεία της ΝΔ για να δει το πρόγραμμά της και για πρώτη φορά άκουσε με ενδιαφέρον κάποιες διαφορετικές προτάσεις, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, απαντώντας στην κριτική του Μ. Χρυσοχοΐδη ότι η τρόικα έκρινε το πρόγραμμα της ΝΔ ως μη σοβαρό.
«Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι μέλος μιας κυβέρνησης η οποία υπέγραψε σε λευκό χαρτί και μετά συμπληρώθηκε το μνημόνιο. Το λέω έτσι κάπως τραγικά, για να καταδείξω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν διαπραγματεύτηκαν. Τι να πει τώρα ο κ. Χρυσοχοΐδης», παρατήρησε σε δηλώσεις του στον Real FM, ο κ. Μαρκόπουλος και συμπλήρωσε: «Η τρόικα μόνη της ήρθε στα νέα μας γραφεία για να δει το πρόγραμμά μας που σημαίνει ότι για
πρώτη φορά άκουσε με ενδιαφέρον κάποιες διαφορετικές προτάσεις από αυτές που είχαν πέσει στο τραπέζι».
Όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ, με εξαίρεση το φορολογικό, στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα η κυβέρνηση λέει ό,τι έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς πέρυσι το καλοκαίρι: αποκρατικοποίηση, αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, επιστροφή χρήματος από το εξωτερικό. «Αυτά τα πράγματα τα έχουμε πει πρώτοι. Αλλά δεν είναι το Μεσοπρόθεσμο αυτό. Αυτό είναι από το κομμάτι του μεσοπρόθεσμου αυτό που δεν αγγίζει την κοινωνία, αλλά αγγίζει μόνο τα έσοδα του κράτους και τη μεταρρύθμιση του κράτους», σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος για να επισημάνει στη συνέχεια: «Το φορολογικό δεν είναι μόνο η αύξηση των φόρων, δεν είναι μόνο η αύξηση του Φ.Π.Α. Είναι οι έμμεσοι φόροι στο φυσικό αέριο, είναι η μείωση του αφορολόγητου, είναι δηλαδή η ίδια αποτυχημένη μεταπολιτευτική συνταγή που λέει ότι όταν το κράτος ψάχνει για χρήματα, πάει στο γνωστό πελάτη, στο μισθωτό και στο συνταξιούχο. Κάποτε δεν πρέπει να εγκαταλείψει αυτή τη συνταγή; Κάποτε δεν πρέπει να δούμε ότι η επιχειρηματικότητα για να επιβιώσει σε αυτή τη χώρα;» διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: