www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΗΠΑ Η ισπανίδα υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι προσεχώς θα αποφασιστεί εάν θα ανακοινωθεί το συνολικό ποσό βοήθειας προς την Ελλάδα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η ελληνική κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι θα αποφασίσουμε τις προσεχείς ημέρες εάν είναι κατάλληλη στιγμή να αποκαλυφθεί το ύψος της συνοιλικής βοήθειας που θα δοθεί στην Ελλάδα για τρία χρόνια, δήλωσε την Κυριακή η ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, Ελενα Σαλγκάντο.


"Εάν τελικά, και αυτό είναι ένα ζήτημα που πρόκειται να συζητηθεί τις προσεχείς ημέρες, αποφασιστεί ότι είναι καλύτερα να ειπωθεί αμέσως πιό είναι το συνολικό ύψος της βοήθειας προς την Ελλάδα , εμείς (οι χώρες της ζώνης του ευρώ) θα εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα" τόνισε η κ. Σαλγκάντο,η χώρα της οποίας προεδρεύει το παρόν εξάμηνο της ΕΕ.

Οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν υποσχεθεί βοήθεια ύψους 30 δισ. ευρώ από τον πρώτο χρόνο, που θα συνοδεύεται από ποσό ύψους 15 δισ. ευρώ που θα χορηγηθούν από το ΔΝΤ.

Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί κανένα στοιχείο που να αφορά το συνολικό ποσό οικονομικής βοήθειας που μπορεί να λάβει η Ελλάδα εντός των επόμενων τριών χρόνων.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: