www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Νομοθετική ρύθμιση για παράνομο στοίχημα-«στημένα» προανήγγειλε η Α. Γκερέκου

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αθ. Πλεύρης, ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των φακέλων που εστάλησαν από την ΟΥΕΦΑ σε ό,τι αφορά καταγγελίες για «στημένους αγώνες ποδοσφαίρου» προκειμένου να προστατευθούν οι παίκτες του στοιχήματος.


Απαντώντας η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, επεσήμανε ότι «υπεύθυνη κυβέρνηση δεν είναι αυτή που διακινεί φήμες».

Όπως ανέφερε η κ. Γκερέκου, όταν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού παρέλαβε από την ΕΠΟ φακέλους που υποστήριζαν ότι υπάρχουν υπόνοιες για μη καθαρά ματς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στείλαμε τους φακέλους στην εισαγγελία και την ΕΛΑΣ.

«Δεν στήνουμε λαϊκά δικαστήρια. Η στάση μας βασίζεται στο σεβασμό των προσωπικών δεδομένων, στο τεκμήριο της αθωότητας και στην μυστικότητα της προανάκρισης» υπογράμμισε.

Η κ. Γκερέκου προανήγγειλε την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχήματος και των στημένων παιχνιδιών ποδοσφαίρου, με την οποία η συμμετοχή σε στημένο αγώνα θα θεωρείται πλέον κατηγορία του οργανωμένου εγκλήματος.

Έτσι - όπως είπε - ενεργοποιούνται ειδικοί δικονομικοί κανόνες: Άρση απορρήτου συνομιλιών,
παρακολούθηση τηλεφώνων, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και προστασία μαρτύρων.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο κ. Πλεύρης ανέγνωσε κατάλογο, ρωτώντας την υφυπουργό αν συγκαταλέγονται τα παρακάτω παιχνίδια στο φάκελο της ΟΥΕΦΑ.

«Φτάνει η συγκάλυψη. Επιτέλους μην προστατεύετε κάποιους. Έρευνα κάνω κι εγώ. Αν είναι αυτά πείτε τα. Αν δεν είναι επίσης πείτε το», σημείωσε ο κ. Πλεύρης απευθυνόμενος στην υφυπουργό.

Απαντώντας η υφυπουργός επεσήμανε: «εμείς δεν βασιζόμαστε σε διαρροές, μιλάμε με γεγονότα, επιλέξαμε τον δρόμο της διαφάνειας και της νομιμότητας». «Δική σας η ευθύνη γι αυτό που κάνατε. Εμείς θα ακολουθήσουμε τον υπεύθυνο δρόμο, πρόσθεσε.

Από τη ώρα που η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε αυτούς τους φακέλους αυτά τα στοιχεία, που γνωρίζετε καλώς ως φαίνεται, για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κανείς δεν μπορεί να κοινοποιήσει τίποτα μέχρι ότου ολοκληρωθεί η εξέταση. Έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία» ανέφερε η κ. Γκερέκου.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: