www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Παπακωνσταντίνου: "Συζητάμε την κατάργηση και του 13ου μισθού!"

- Μέρκελ: "Πάρτε και νέα μέτρα για να σας δώσω χρήματα"- Βοήθεια και πριν τις 19 Μαϊου στην Ελλάδα, λέει ο γερμανός υπ. Οικονομικών!


- Στα ύψη το spread - Μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο


- Τι είπαν στο τηλέφωνο Μέρκελ - Παπανδρέου

Επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι όχι μόνο ο 14ος αλλά ΚΑΙ ο 13ος μισθός!

Αμέσως μετά την έκτακτη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο κ. Παπακωσταντίνου ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού είπε:

"Είναι εν εξελίξει οι συζητήσεις για 13ο 14ο μισθό, εμείς αυτό που λέμε είναι οτι η ανταγωνιστικότητα στη χώρα μας έχει ανάγκη από διαρθρωτικά μέτρα και όχι από το το ύψος των μισθών στον ιδιωτικό τομέα."

Για τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε οτι προχωρούν καλά και οτι ελπίζει σύντομα να ολοκληρωθούν με ένα τριετές οικονομικό πλαίσιο και τους όρους χρηματοδότησης της χώρας
μας, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο δανεισμός της Ελλάδας.

Καθημερινή τείνει να γίνει και η τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Μέρκελ.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, στην επικοινωνία που είχαν σήμερα μετά τις σκληρές δηλώσεις Μέρκελ για νεα μέτρα λιτότητας ο κ. Παπανδρέου φέρεται να έλαβε την διαβεβαίωση της κας Μέρκελ οτι η γερμανίδα Καγκελάριος δεν θα κάνει πίσω σε όσα είχαν συμφωνήσει, ενώ ο κ. Παπανδρέου από την πλευρά του φέρεται να της επανέλαβε οτι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι σκληρά και υπάρχει η βούληση να τηρηθεί απαρέγκλιτα το πρόγραμμα σταθερότητας.

Το μεσημέρι, η γερμανίδα καγκελάριος είχε ζητήσει και νέα μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα.

"Η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει νέα μέτρα λιτότητας. Η χώρα οφείλει να αποδείξει ότι είναι σε θέση να επιστρέψει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης", δήλωσε η Μέρκελ.

«Η Γερμανία θα βοηθήσει μόνο αν εκπληρωθούν οι κατάλληλοι όροι.»

Εξέφρασε, παράλληλα, την υποχρέωσή της να διασφαλίσει τη σταθερότητα του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. «Αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί σκληρά μέτρα, όχι μόνο για ένα χρόνο αλλά για αρκετά χρόνια, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ευρώ για όλους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συναντήθηκε με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της χώρας για να συζητήσει την ταχεία κατάρτιση ενός νομοσχεδίου βάσει του οποίου θα χορηγηθεί βοήθεια προς την Ελλάδα πριν από τις 19 Μαΐου.

'Ολα τα κοινοβουλευτικά κόμματα είναι "ουσιαστικά έτοιμα να βοηθήσουν την οικονομικά δοκιμαζόμενη Ελλάδα", δήλωσε ο Σόιμπλε.

Ο γερμανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο μπορεί τώρα να είναι έτοιμο μέσα στην επόμενη εβδομάδα, πράγμα που θα ανοίξει το δρόμο για τη χορήγηση περίπου 8,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, μέσω κρατικής τράπεζας.

'Οπως είπε, ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας να αναχρηματοδοτήσει στις 19 Μαΐου το ευρω-ομόλογο ύψους 8,5 δισ. ευρώ θα είχε "απρόβλεπτες συνέπειες".

Ο Σόιμπλε υπογράμμισε ακόμα ότι το Βερολίνο είναι έτοιμο να υπερασπιστεί τη σταθερότητα του ευρώ και επιθυμεί να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα, την ΕΕ και το ΔΝΤ ως το Σαββατοκύριακο.

"Το θέμα είναι να προστατεύσουμε τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος", είπε.

Μπαρόζο - Σαρκοζί : Να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Στην ανάγκη ταχείας δράσης υπέρ της Ελλάδας συμφώνησαν ο πρόεδρος της ΚΟΜΙΣΙΟΝ, Ζοζέ Μπαρόζο και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του προέδρου της Γαλλίας.

Συμφώνησαν ακόμη να πολεμήσουν την κερδοσκοπία κατά της Ελλάδας, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη για σταθερότητα στην Ευρωζώνη.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: