www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Αυστηρό μήνυμα ΓΓ του ΥΠΟΙΚ στους προϊσταμένους των εφοριών

Αυστηρό μήνυμα στους προϊσταμένους των εφοριών για επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους έστειλε ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος.


«Τους ζήτησα να χάσουν τον ύπνο τους για να πιάσουν τους στόχους. Όποιος δεν επιτυγχάνει τους στόχους, δεν μπορεί να ασκεί και διευθυντικά καθήκοντα, τι θα κάνει, θα κάθεται να ζεσταίνει την καρέκλα; Και όλοι θα κριθούν με το νέο νόμο του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης που ψηφίστηκε πρόσφατα» σημείωσε
χαρακτηριστικά. Όπως διευκρίνισε, σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη όπου το πρωί προήδρευσε σύσκεψης με τα διευθυντικά στελέχη των εφοριών της Κεντρικής Μακεδονίας, οι πρώτες τέτοιες «κρίσεις» θα γίνουν μέσα στο Μάιο.

Ο Γενικός Γραμμετέας του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση πως μπορεί να καλυφθεί το χαμένο έδαφος για την επίτευξη του στόχου αύξησης των εσόδων του κράτους: «Εάν οι εφορίες βάλουν τα δυνατά τους μπορούν να καλύψουν τη διαφορά του α' τριμήνου. Συνήθως τα έσοδα είναι περισσότερα κατά το β' και γ' τρίμηνο, ενώ υπάρχει και η αλλαγή των συντελεστών που έγινε στο ΦΠΑ».

Γνωστοποίησε ακόμη ότι κατά το α' τρίμηνο του 2010 τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στο σύνολο της Μακεδονίας, ελάχιστες ήταν οι ΔΟΥ που έπιασαν τους στόχους αύξησης των εσόδων, καθώς και ότι η εικόνα είναι περίπου ίδια σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

«Στη Μακεδονία δυο-τρεις εφορίες έπιασαν τους στόχους που είχαμε, οι υπόλοιπες είχαν αποκλίσεις, που ξεκινούν από 1,5% και φθάνουν μέχρι 25%» σημείωσε. Ο μέσος όρος της απόκλισης όσον αφορά στο στόχο αύξησης των εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο διαμορφώνεται στο 20%, και όσον αφορά στις καθυστερούμενες οφειλές στο 2,5%.

Ο κ. Γεωργακόπουλος απέκλεισε, τέλος, το ενδεχόμενο τροποποιήσεων στο φορολογικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, με βάση πιθανές προτάσεις που θα τεθούν επί τάπητος από τα κλιμάκια ΔΝΤ-ΕΕ, που βρίσκονται στην Αθήνα μετά την ενεργοποίηση του μεικτού μηχανισμού στήριξης. «Εκείνο το οποίο θα συμπληρωθεί είναι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου, τους επόμενους μήνες, που θα αποτελέσει και μία μεγάλη τομή» σημείωσε.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: