www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

΄Ερευνα σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών για παράνομο διαδικτυακό στοιχηματισμό


Ερευνα σε εγκαταστάσεις εταιρείας παροχής τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών διαδικτύου, η οποία χρησιμοποιείτο ως τεχνικός τηλεπικοινωνιακός υποστηρικτικός δίαυλος για παράνομο διαδικτυακό στοιχηματισμό ( phone - betting ), έκανε η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ.


Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι εταιρεία διαδικτύου με έδρα το Γιβραλτάρ, είχε μισθώσει από την εν λόγω εταιρεία συστοιχία έξι τηλεφωνικών αριθμών, οι οποίοι όταν καλούνταν εκτρέπονταν μέσω διαδικτύου στο Γιβραλτάρ και χρησιμοποιούνταν από τους χρήστες του διαδικτύου για παράνομο στοιχηματισμό ( phone - betting ).


Το προανακριτικό υλικό έχει ήδη υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και έχει διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Παράλληλα οι ελληνικές αστυνομικές αρχές συνεργάζονται με
τις αντίστοιχες αρχές του Γιβραλτάρ για την ονομαστικοποίηση των εμπλεκομένων.

Αντίστοιχος έλεγχος πραγματοποιείται και από το ΣΔΟΕ για τη διαπίστωση τυχόν οικονομικών-φορολογικών παραβάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο Νόμο 4002/2011, που τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπονται κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα ποινές, σε όσους διεξάγουν ή συμμετέχουν σε παράνομα παίγνια αντίστοιχα, που τελούνται είτε με φυσικό-συμβατικό τρόπο, είτε με ηλεκτρονικό-διαδικτυακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: