www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Α. Σαμαράς, ΔΕΘ: Να οριστεί και να αξιοποιηθεί άμεσα η ελληνική ΑΟΖ-Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος!


"Η Τουρκία δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν περιφερειακή υπερδύναμη στην Αν. Μεσόγειο και μάλιστα σε βάρος της σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής" δήλωσε η ο αρχηγός της ΝΔ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ, προσθέτοντας "Από την άλλη, ευτυχώς, τόσο η ΕΕ και οι ΗΠΑ αλλά και η Ρωσία κρατούν διαφορετική στάση, η οποία μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για τις μελλοντικές εξελίξεις".

Ο κ. Σαμαράς επέκρινε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει πολύτιμο χρόνο ως προς την οριοθέτηση και τη συνακόλουθη αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ, ενώ επανέλαβε ότι όταν γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός, θα προασπίσει με κάθε δυνατό τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ανακηρύσσοντας πάραυτα την ελληνική ΑΟΖ, αφού πρώτα συνεννοηθεί με όσους εμπλέκονται και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για την ουσιαστική εκμετάλλευση (και όχι το
ξεπούλημα!) του φυσικού και ορυκτού πλούτου που διαθέτει σε αφθονία η χώρα μας.

Παράλληλα τόνισε για μία ακόμη φορά πως ήταν τεράστιο λάθος του πρωθυπουργού που ήλθε σε ρήξη με την Ρωσία για το θέμα του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ενώ όσον αφορά στις έρευνες για φυσικό αέριο που πρόκειται να πραγματοποιηθούν προσεχώς στην κυπριακή ΑΟΖ, είπε: "Οι κινήσεις αυτές της Κύπρου βρίσκονται σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως σωστές είναι και οι προθέσεις της ελληνικής πλευράς για αναζήτηση συμμαχιών στην ευρύτερη περιοχή. Κι αυτό είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό για να χωρέσουν εδώ οποιεσδήποτε αντιπολιτευτικές κορώνες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: