www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Κοκτέιλ φαρμάκων «σταματά» το AIDS

Η θεραπεία με ένα κοκτέιλ φαρμάκων για το AIDS στους ασθενείς που εμφάνισαν τον ιό HIV βοηθά να σταματήσει η περαιτέρω επέκταση της μόλυνσης. Αυτό δήλωσαν σήμερα επιστήμονες στην Αυστρία.


Τα ευρήματα δείχνουν πως η θεραπεία των ασθενών με HIV μπορεί όχι μόνο να τους βοηθήσει να ζήσουν περισσότερο με τη συχνά μοιραία και ανίατη ασθένεια, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένας ισχυρός τρόπος να περιοριστεί η επέκταση του ιού.

Ερευνητές ανακάλυψαν πως μετά την εισαγωγή ενός σχεδίου θεραπείας που αποκαλείται Υψηλά Ενεργή Αντιρετροϊκή Θεραπεία (HAART) για ασθενείς με HIV στην καναδική επαρχία Βρετανική Κολομβία το 1996, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων HIV έχει πέσει κατά 52%.

Η μελέτη τους έδειξε επίσης πως τα ποσοστά άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών
αυξήθηκε, κάτι που υποδηλώνει πως ήταν τα φάρμακα για το AIDS και όχι άλλοι παράγοντες, όπως η χρήση προφυλακτικού ή η μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα που προκάλεσαν μία πτώση στις μολύνσεις με HIV.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως για κάθε 100 ασθενείς στους οποίους δόθηκε η HAART οι νέες διαγνώσεις με HIV έπεσαν κατά 3%, υποδηλώνοντας πως αυτός ο τύπος της θεραπείας μπορεί να μειώσει σημαντικά την επέκταση του ανθρώπινου ιού ανοσολογικής ανεπάρκειας (HIV) που προκαλεί το AIDS.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: