www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στη "Γκάρντιαν"

"Διαχειριζόμαστε την κρίση μέρα με την ημέρα", δηλώνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν".


"Γνωρίζαμε ότι είχαμε μεγάλο χρέος και υψηλό έλλειμμα με μεγάλες ανισότητες, υψηλή ανεργία και αρνητική ανάπτυξη αλλά, δεν είχαμε ιδέα για το βάθος και το εύρος των προβλημάτων ή για την έλλειψη καλής, διαφανούς, δημοκρατικής διακυβέρνησης. Όταν διαπιστώσαμε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας ήταν τόσο υψηλό, θέλαμε να είμαστε απολύτως διαφανείς", επισημαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Και συνεχίζει: "Φυσικά αισθάνομαι πολύ άσχημα που αναγκαστήκαμε να λάβουμε αυτά τα μέτρα και που η δημοσιονομική μας αυτονομία βρίσκεται υπό την εποπτεία της λεγόμενης τρόικας. Δεν είναι
μία ευχάριστη κατάσταση".

"Το πιο επώδυνο είναι ότι πρέπει να πάρουμε μέτρα εναντίον ανθρώπων που δεν ευθύνονται για την κρίση, όμως πρέπει να παίρνεις σκληρές αποφάσεις στην πολιτική. Μπορεί να σκέφτεσαι θεωρητικά για τις επιλογές που έχεις, όμως στην πραγματικότητα είναι συγκεκριμένες. Η επιλογή ήταν: "Χρεοκοπούμε ή παίρνουμε αυτά τα μέτρα; Χάνουμε τις συντάξεις ή διασώζουμε ό,τι μπορούμε;" Ήταν ένα ερώτημα υπαρξιακό: ή θα μπορούσαμε να πληρώσουμε τους δημόσιους υπαλλήλους ή θα χάναμε αυτή τη δυνατότητα", υπογράμμισε ο κύριος Παπανδρέου.

"Η ελπίδα μου είναι ότι θα μετατρέψουμε την Ελλάδα ίσως στην πιο διαφανή χώρα του κόσμου, δημοσιεύοντας τα πάντα στο διαδίκτυο", αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου δηλώνει επίσης στη συνέντευξή του στη δημοσιογράφο της Guardian Χελένα Σμιθ ότι η επανεκλογή δεν είναι ο στόχος του, ενώ υπογραμμίζει ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή "νοοτροπίας" της Ελλάδας προς το καλύτερο μέσω των πολιτικών του, οποιοδήποτε κι αν είναι το πολιτικό κόστος.

"Για όσο διάστημα αισθάνομαι ότι κάνω αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό και δίκαιο για τη χώρα μου, για τον ελληνικό λαό, αυτό είναι αρκετό για εμένα. Η διάσωση της Ελλάδας από την κρίση ήταν το πρώτο θέμα στην ατζέντα. Τώρα βρισκόμαστε σε έναν πολύ ομαλοποιημένο δρόμο", επισημαίνει ο πρωθυπουργός.
athina984

Δεν υπάρχουν σχόλια: