www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Άν. Μέρκελ στην Κίνα

Με την υπογραφή διμερών συμφωνιών στα πεδία του εμπορίου, της ενέργειας και του περιβάλλοντος ολοκλήρωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ την τετραήμερη επίσκεψή της στην Κίνα. Ιδιαίτερα σημαντική εκτιμάται η συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου 124 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενθάρρυνση της μείωσης των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η Άνγκελα Μέρκελ η οποία επισκέφτηκε συνοδευόμενη από τον Κινέζο πρωθυπουργό Ουέν Τζιαμπάο την κοινοπραξία Siemens Signaling Company Ltd. χαρακτήρισε το εργοστάσιο της Siemens στην πρωτεύουσα της επαρχίας
Σαάνσι, Σιάν, ένδειξη της καλής σχέσης των δύο χωρών και των προοπτικών που υπάρχουν.


Γερμανοί και Κινέζοι επιχειρηματίες επέκριναν ωστόσο τις συνθήκες στις αγορές των δύο χωρών. Η γερμανική πλευρά άσκησε κριτική για την περιορισμένη πρόσβαση στις αγορές που έχουν οι ξένες εταιρίες στην Κίνα, ενώ οι κινέζοι επιχειρηματίες μεταξύ άλλων επέκριναν τους αυστηρούς περιορισμούς όσον αφορά στην έκδοση βίζας για τους Κινέζους υπηκόους που εφαρμόζει το Βερολίνο.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός αντέκρουσε τις αιτιάσεις ότι το επενδυτικό περιβάλλον επιδεινώνεται στην Κίνα. "Όσοι έχουν εισέλθει στην Κίνα, τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης με τις κινεζικές εταιρίες", δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Chine Nouvelle.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, Πεκίνο και Βερολίνο συνυπέγραψαν ένα ανακοινωθέν 28 σημείων στο οποίο καλούν να υπάρξει στενότερη πολιτική συνεργασία ειδικά όσον αφορά στις προσπάθειες πρόληψης της κλιματικής αλλαγής, στο επιχειρηματικό πεδίο, στον πολιτισμό αλλά και σε κοινωνικά θέματα.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: