www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Χάος στην Αθηνών - Λαμίας - Κλειστές οι δύο λωρίδες από την πρωτοφανή μπόρα - Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα

- Από την καταρρακτώδη βροχή έχουν πλημμυρίσει και τα δύο ρεύματα της Αθηνών-Λαμίας


- Έχει πλημμυρίσει το οδόστρωμα και πολλά αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί

- Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ

Τεράστια προβλήματα έχει δημιουργήσει η ξαφνική ισχυρότατη νεροποντή που πλήττει το λεκανοπέδιο και ειδικά αυτή την ώρα τα βόρεια προάστια, καθώς επικρατεί χάος στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας όπου η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν δεν πραγματοποιείται.

Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο ύψος της γέφυρας για Θρακομακεδόνες και Ολυμπιακό
χωριό, όπου τα αυτοκίνητα έχουν σχεδόν ακινητοποιηθεί, καθώς και στα δύο ρεύματα δύο λωρίδες έχουν σχεδόν πλημμυρίσεικ, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται τα αυτοκίνητα σε μία κυκλοφορία. Την κατάσταση δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο και τα δεκάδες ακινητοποιημένα αυτοκίνητα λόγω βλαβών από τη βροχή.

Παρόμοια εικόνα και στα διόδια του Σχηματαρίου όπου και εκεί το οδόστρωμα έχει πλημμυρίσει από την καταρρακτώδη βροχή και τα οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί από το απίστευτο μποτιλιάρισμα.

Απίστευτο μποτιλιάρισμα και σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στην Λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι, όπου ο δρόμος έχει μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να έχουν σταματήσει και πολλά από αυτά να είναι δεξιά και αριστερά παρκαρισμένα λόγω βλαβών.

Ισχυρή νεροποντή πλήττει αυτή την στιγμή και την περιοχή της Κηφισιάς, των Μελισσίων, του Μαρουσίου και του Χαλανδρίου, με αποτέλεσμα αν και τέλη Ιουλίου να επικρατεί απίστευτο μποτιλιάρισμα.

Η κατάσταση στο λεκανοπέδιο έχει επεκταθεί σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με την ΕΜΥ να εκδίδει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων . Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ προβλέπει ότι οι ισχυρές καταιγίδες που παρατηρούνται στο βορειοδυτικό Αιγαίο, το θρακικό, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία , τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, προβλέπεται να διατηρηθούν και τις επόμενες ώρες, αλλά το βράδυ και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική μέχρι το βράδυ ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έφθασε τους 32 βαθμούς κελσιου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός μέχρι τη νύχτα θα είναι άστατος με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έφθασε έως τους 26 βαθμούς Κελσίου.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: