www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Οικονομική στήριξη για τους απολυμένους της ALDI


Την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος, προϋπολογισμού 4.490.000 ευρώ, για τη στήριξη 642 πρώην εργαζομένων και ομαδικά απολυμένων από τα super market ALDI, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Τα χρήματα αντλούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ). H αίτηση της χώρας για χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο Ταμείο το Μάιο του 2011 και εγκρίθηκε στα τέλη
Σεπτεμβρίου 2011 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Μετά από ανοιχτή πρόσκληση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και ʼλλων Πόρων επελέγη, κατόπιν αξιολόγησης, το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) ως δικαιούχος για την υλοποίηση δέσμης μέτρων, η οποία συγκεκριμενοποιείται σε επαγγελματική καθοδήγηση και υποστήριξη για την ανεύρεση εργασίας, επαγγελματική κατάρτιση και επανακατάρτιση και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της επιχορήγησης για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.


Οι περιοχές στις οποίες θα υλοποιηθούν οι δράσεις είναι οι εννέα περιφέρειες στις οποίες λειτουργούσε η επιχείρηση, δηλαδή η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, η Κεντρική Μακεδονία, η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Στερεά Ελλάδα, η Αττική, η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: