www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ο καιρός στις 03.02.2012


Βροχερό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Θεσσαλίας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, περιμένουμε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στο Βόρειο Ιόνιο, στο Ανατολικό Αιγαίο και στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα περιορίζονται σε όλο και μεγαλύτερα υψόμετρα και να δίνουν τη θέση τους στα βόρεια πεδινά σε βροχές ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 4 βαθμύς, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 5 έως 12 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αγιαίο νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Σχεδόν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενισχυόμενοι βαθμιαία κατά τόπους σε θυελλώδεις.

Νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί.

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις που μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στα ορεινά δίνοντας στα πεδινά τη θέση τους σε βροχή ή χιονόνερο, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 3 βαθμούς, με περαιτέρω άνοδο το βράδυ. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: