www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ένταση και δακρυγόνα έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.


Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών θέλησε να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κάτι που δεν κατέστη εφικτό.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, ενώ για αρκετή ώρα παρέμειναν αποκλεισμένοι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 15:00 στην Ομόνοια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τόνισαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, παρόλο που ύστερα από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις κατόρθωσαν και "απέσπασαν" από τον ΟΑΕΔ, "ρύθμιση" βάσει της οποίας κάθε
άνεργος, δικαιούται επίδομα 1.200 ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών αρνείται την υλοποίηση.

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 21:00, ωστόσο, σύμφωνα με την Τροχαία αυξημένη παραμένει η κίνηση στη Σταδίου.

Την στάση της αστυνομίας αλλά και του υπουργείου Οικονομικών κατήγγειλε το ΚΚΕ. "Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό την προκλητική και αυταρχική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους ανέργους μεταλλεργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου όχι μόνο αρνήθηκε να συναντηθεί με τους αντιπροσώπους τους και να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά τους, αλλά χρησιμοποίησε τη βία των ΜΑΤ για να απομακρύνει την αντιπροσωπεία και τους διαδηλωτές από το υπουργείο.", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός.



Δεν υπάρχουν σχόλια: