www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Δ. Δασκαλόπουλος: Επώδυνη διαδικασία η έξοδος από την κρίση

«Στο σημείο που φτάσαμε, δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση χωρίς επώδυνο κόστος», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τονίζοντας ότι «το πελατειακό και αναχρονιστικό Κράτος πρέπει να καταλυθεί τώρα και ν’ αντικατασταθεί από μια νέα υποδομή στην υπηρεσία του πολίτη και της παραγωγικής οικονομίας».


Μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξανδρου Βουσβούνη «ΕΤΕΒΑ 1963-2002», ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισήμανε ότι αν δεν αλλάξει το κράτος, δεν μπορεί να αλλάξει ο τόπος.

"Πρέπει, επιτέλους, να δώσουμε διέξοδο στις δημιουργικές, δυναμικές, πρωτοπόρες δυνάμεις αυτού του τόπου, που με κάθε μέσο υποβαθμίσαμε και υπονομεύσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχουν και
σήμερα, είναι οι μόνες που μπορούν να χαρίσουν ξανά ελπίδα και προοπτική", πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος ανέφερε ότι "σήμερα ζούμε, παγκόσμια, τις επιπτώσεις από την κατάρρευση της οικονομίας - καζίνο που έφερε η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Η κρίση είναι ακόμη εδώ και θα παραμείνει μαζί μας για αρκετά χρόνια ακόμη -με άγνωστες μάλιστα συνέπειες στις γεωπολιτικές ισορροπίες και στην κοινωνική συνοχή".

Πρόσθεσε δε, ότι για να αποφύγουμε την εθνική πτώχευση θα "χρειαστεί πρώτα απ’ όλα αδιάλειπτη διάθεση να εγκαταλείψουμε το παρελθόν, σκληρή πειθαρχία, και σταθερή απόφαση να πληρώσουμε το κόστος της αλλαγής".



Δεν υπάρχουν σχόλια: