www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία

Τρομοκρατική επίθεση σχεδίαζαν οι πέντε ισλαμιστές που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών κ. Μπρις Ορτφέ. Οι συλληφθέντος, είναι όλοι Γάλλοι υπήκοοι -ορισμένοι αλγερινής καταγωγής- και ήταν «έτοιμοι να πεθάνουν». Οι συλλήψεις ήλθαν στον απόηχο προειδοποίησης της Αλ Κάιντα ότι θα βάλει στο στόχαστρο τη Γαλλία.
Πηγές των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας είχαν δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι οι πέντε προσήχθησαν από την αστυνομία με την υποψία ότι είχαν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα στη μεθόριο Αφγανιστάν-Πακιστάν.

Ωστόσο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Ορτφέ δήλωσε ότι μόνο ένας εκ των πέντε είχε επισκεφθεί το Αφγανιστάν, ενώ οι υπόλοιποι σκόπευαν να επισκεφθούν το Πακιστάν. Η γυναίκα και
ένας από τους τέσσερις άνδρες ήταν έτοιμοι να πεθάνουν, ανέφερε.

Ο ηγέτης του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα εξαπέλυσε απειλές κατά της Γαλλίας με βιντεοσκοπημένο μήνυμα τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι η απαγόρευση της μπούργκας στους δημόσιους χώρους και η ανάμειξή της στον πόλεμο στο Αφγανιστάν δικαιολογούν επιθέσεις στους πολίτες της.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει την περίοδο της δημοσιοποίησης του μηνύματος του Οσάμα μπιν Λάντεν ότι η τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία είναι υπαρκτή, και είχε καλέσει σε ύψιστη επαγρύπνηση.

«Υπήρχε αυτό που αποκαλούμε συνωμοσία για την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης» είπε ο κ. Ορτφέ στους δημοσιογράφους σχετικά με τις συλλήψεις.

Ανέφερε επίσης ότι ένας εκ των συλληφθέντων ήταν αναμεμειγμένος σε φερόμενο σχέδιο για τη δολοφονία του ιμάμη του μεγάλου τεμένους του Παρισιού. Η συγκεκριμένη συνωμοσία είχε ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν από τις γαλλικές Αρχές, διότι ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα το 1995 είχε ξεκινήσει με τη δολοφονία ενός ιμάμη, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: