www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Είναι οδυνηρό για τους Έλληνες να δέχονται προσβλητική κριτική

Την «προσβλητική κριτική», όπως τη χαρακτήρισε, που δέχεται η Ελλάδα από ορισμένα γερμανικά μέσα επιχείρησε να αντικρούσει ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt». Δηλώνει ανακουφισμένος για τα αποτελέσματα των εκλογών και απορρίπτει ως «παντελώς λανθασμένη» την κριτική περί «εκβιασμού» εκ μέρους του πρωθυπουργού για το δίλημμα των πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Δρούτσας τονίζει ότι από τους συνομιλητές του «ακούει λόγια επαίνου και αναγνώρισης». Για αυτό και είναι «οδυνηρό για τους Έλληνες, την περίοδο που κάνουν μεγάλες θυσίες, να δέχονται προσβλητική κριτική», προσθέτει και υπερασπίζεται τους Έλληνες ως «εργατικά μυρμήγκια».

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών «δήλωση υποστήριξης» των ψηφοφόρων στη γραμμή της κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι «η αντιπολίτευση συμπεριφέρθηκε ιδιαίτερα επιθετικά και λαϊκιστικά», κάτι το οποίο «θα μπορούσε να επιδράσει αρνητικά σε μια τέτοια
συγκυρία».

Απορρίπτει δε ως «παντελώς λανθασμένη» την κριτική περί «εκβιασμού» εκ μέρους του πρωθυπουργού με το δίλημμα των πρόωρων εκλογών, και μιλά για «πράξη ευθύνης», καθώς «δεν πρόκειται για τη διατήρηση της καρέκλας, αλλά για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων».

Απαντώντας στα ερωτήματα για την υστέρηση της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ο κ. Δρούτσας τονίζει ότι η κυβέρνηση προχώρησε «σε χρόνο ρεκόρ πολύ βαθιές μεταρρυθμιστικές τομές» από το ασφαλιστικό και τον τομέα της υγείας μέχρι την τοπική αυτοδιοίκηση. «Η διοικητική μηχανή έγινε μικρότερη, οι κρατικές δαπάνες μειώθηκαν και οι κίνδυνοι διαφθοράς περιορίστηκαν», σημειώνει.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι «η διαφάνεια και η αξιοκρατία είναι ψηλά στην ατζέντα μας» και προσθέτει ότι στο άμεσο μέλλον θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την ποινική δίωξη διεφθαρμένων πολιτικών.

Για το θέμα της τρομοκρατίας και τα παγιδευμένα πακέτα, ο υπουργός Εξωτερικών αντικρούει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα με εκείνο της Γερμανίας με τη RAF στη δεκαετία του 1970. Ο κ.Δρούτσας σημειώνει ότι στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχει «καμία διεθνής συνάφεια» και «καμία διασύνδεση με τη διεθνή τρομοκρατία». Διενεργείται έρευνα και ενημερώθηκαν έγκαιρα όλες οι εμπλεκόμενες χώρες, προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: