www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Σχεδιαζόμενες επεκτάσεις της Αττικής Οδού

Μια μεγάλη σήραγγα στον Υμηττό, στο ύψος της πλατείας Κύπρου στην Ηλιούπολη, και οδικό έργο συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων από 67 χιλιόμετρα, περιλαμβάνουν οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού που σχεδιάζει το Υπουργείο Υποδομών και αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσα στο 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το 40% του αρχικού έργου που είχε εξαγγελθεί προεκλογικά το 2009 από τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά.

Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού, μέχρι την Βουλιαγμένης, συνολικού μήκους 8 χιλιομέτρων.

Ακόμα, την κατασκευή σήραγγας στον Υμητό, στο ύψος της πλατείας Κύπρου, απ' όπου θα διέρχεται νέος οδικός άξονας που θα συνδέει το συγκεκριμένο τμήμα με την Αττική Οδό στο Κορωπί, μήκους
περίπου 14 χιλιομέτρων.

΄Ετσι, θα είναι ευκολότερη η πρόσβαση των κατοίκων των νότιων περιοχών του Λεκανοπεδίου στο αεροδρόμιο.

Το έργο θα κατασκευασθεί με σύμβαση παραχώρησης. Η μελέτη προχωρά με ταχείς ρυθμούς και υπολογίζεται ότι στις αρχές του 2012 θα έχει εγκατασταθεί ο κατασκευαστής.

Σε καλό δρόμο βρίσκονται και οι διαδικασίες για την κατασκευή της λεωφόρου Κύμης, η σύνδεση δηλαδή του Ολυμπιακού Σταδίου με την Εθνική Οδό, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Υπολογίζεται ότι η δημοπράτηση του έργου θα έχει γίνει μέχρι το τέλος του 2011.

Εξάλλου, σε περίπου δυο χρόνια αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του σημαντικού οδικού άξονα Ελευσίνα-Θήβα, που θα συνδέει τις δυο εθνικές οδούς παρακάμπτοντας στην Αθήνα. Το έργο θα κατασκευασθεί με σύμβαση παραχώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: