www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: «Θα μειώσουμε το έλλειμμα»

Ενέσεις αισιοδοξίας από τον πρωθυπουργό, κατά την ομιλία του σε συνέδριο στην Αθήνα για τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. «Παρά τα αναθεωρημένα στοιχεία της Γιούροστατ που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, τηρούμε την υπόσχεση για μείωση του ελλείμματος» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτήρισε την ψήφο της 7ης Νοεμβρίου ως δείγμα συναίνεσης και κατανόησης πως όσα έγιναν ήταν απαραίτητα.


Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε "αγώνα δρόμου" την προσπάθεια για αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στους πρώτους δώδεκα μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις μεταρρυθμίσεις που όπως είπε είναι σ' εξέλιξη.

"Δεν είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου, αν είχαμε χρόνο δεν θα ήταν τόσο επώδυνες οι αλλαγές" είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι σήμερα η κυβέρνηση προχωρά με ταχύτητα ότι η προσπάθεια και οι θυσίες αρχίζουν πλέον να αποδίδουν καρπούς. Έφερε δε ως παράδειγμα την
Εθνική Τράπεζα, λέγοντας ότι ήδη αρχίζουν να παρουσιάζονται οι πρώτες ενδείξεις ζωής.

Για το μήνυμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε πως παρά τη δύσκολη συγκυρία το αποτέλεσμα έδειξε ότι υπήρξε συναίνεση και κατανόηση από την κοινωνία ότι όσα έγιναν, ήταν απαραίτητα για τη χώρα. Για την οικονομία σημείωσε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την οικονομική κρίση ως ευκαιρία για ανάπτυξη και αλλαγή.

"Είμαστε ένα έθνος που μπορεί να σταθεί στα πόδια του με αξιοπρέπεια και ελπίδα. Η χώρα μας έφτασε στο χείλος του γκρεμού κατάφερε όμως να αποφύγει την καταστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: