www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ο καιρός στις 15.12.2010

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές στα κεντρικά, δυτικά και νότια, χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το βράδυ και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και επικράτηση πολύ ισχυρών ανέμων στα πελάγη, περιμένουμε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 ως 6 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 2 ως 10 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 ως 12 στη Δυτική Ελλάδα, 10 ως 16 – 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ωστόσο στο βόρειο Αιγαίο η μέγιστη δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 11 – 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αρχικά στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με μέτριες εντάσεις, όμως από το απόγευμα θα ενισχυθούν σημαντικά στρεφόμενοι σε βορειοανατολικούς με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7 μπ., ενώ στα νότια κατά τη διάρκεια της ημέρας θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, από το απόγευμα πολύ ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριοι βόρειοι
άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Ιόνιο, σταδιακά όμως θα στραφούν σε ανατολικούς – νοτιοανατολικούς πολύ ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στα νότια θυελλώδεις, προς το τέλος της ημέρας.

Νεφώσεις με βροχή, λίγα χιόνια στην Πάρνηθα, χιονόνερο στα βόρεια προάστεια από το βράδυ και νέα μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό, κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως θα ενισχυθούν σε εντάσεις 5 – 6 μπ., πνέοντας από βορειοανατολικές διευθύνσεις.

Αραιές νεφώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 3 – 4 βαθμούς. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό ενισχυόμενοι πρόσκαιρα σε εντάσεις 5 – 6 μπ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: