www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Ξεκίνησε πριν λίγη ώρα η πορεία του ΠΑΜΕ ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. Οι χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας και έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο της Ομόνοιας, κατευθύνονται προς την πλατεία Συντάγματος με τελικό προορισμό τη Βουλή. Κρατούν σημαίες και πανό και φωνάζουν συνθήματα όπως «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».


Σε εξέλιξη βρίσκεται την ίδια ώρα το συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Πεδίο του Άρεως. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει ξεκινήσει η πορεία προς τη Βουλή, κάτι που πιθανότητα θα συμβεί όταν αποχωρήσουν από το Σύνταγμα οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Το κέντρο της Αθήνας παραμένει κλειστό για τα οχήματα.

Στην πλατεία Συντάγματος οι πολύτεκνοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν περίπου 100 άτομα, από συλλόγους πολυτέκνων, οι οποίοι ζητούν να μην καταργηθούν τα επιδόματα και τα προνόμια των
πολυτεκνικών οικογενειών εν μέσω κρίσης.


Απέναντί τους βρίσκονται παραταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, που παρακολουθούν διακριτικά τη διαμαρτυρία.

Πριν από λίγο, αντιπροσωπεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος παραδίδει ψήφισμα με τα αιτήματά τους σε εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή.

Πορεία ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ

Καθ' οδόν προς τη Βουλή βρίσκονται αυτήν την ώρα τα μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που είχαν συγκεντρωθεί εδώ και περίπου μιάμιση ώρα στο Πεδίο του Άρεως.


Μαζική φαίνεται πως είναι η συμμετοχή στην πορεία.

Το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό καθώς αυτήν τη ώρα φτάνει στην πλατεία Συντάγματος και η πορεία μελών του ΠΑΜΕ.

Τα συνδικάτα βρίσκονται σήμερα σε 24ωρη απεργία «ενάντια στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου και των αντεργατικών πολιτικών κυβέρνησης και τρόικας».



Δεν υπάρχουν σχόλια: