www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλες καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας - Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν βουλευτή της Ν.Δ



Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια. Διαδηλωτές πετούν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, ενώ οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση χημικών και δακρυγόνα. Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν τον βουλευτή της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος αιμόφυρτος κρύφθηκε σε ένα κτίριο της περιοχής. Οι αστυνομικοί, χρησιμοποίησαν δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών οι οποίοι πέταξαν μολότοφ στα
ξενοδοχεία King George και Plaza Hotel στην πλατεία Συντάγματος.

Λίγες ώρες νωρίτερα η Βουλή είχε εγκρίνει μεταρρυθμίσεις και περικοπές δαπανών που αποτελούν όρο για το πακέτο διάσωσης ύψους 110 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Στην πορεία κατά του Μνημονίου, περίπου 20.000 διαδηλωτές έφτασαν στη Βουλή ενώ περίπου 200 «αριστεριστές» επιτέθηκαν στον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη με πέτρες και ξύλα, φωνάζοντας «Κλέφτες! Ντροπή σας»

Αυτόπτες μάρτυρες του Reuters δήλωσαν πως το πρόσωπό του ήταν γεμάτο αίματα καθώς αναζητούσε καταφύγιο σε παρακείμενο κτήριο. Εγκλωβισμένοι είναι οι βουλευτές και οι επιστημονικοί συνεργάτες της Βουλής σε κτίριο πέριξ της Βουλής, στο οποίο στεγάζονται γραφεία βουλευτών και άλλες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πήρε φωτιά από μολότοφ ο πρώτος όροφος του κτιρίου, η οποία έχει πλέον σβηστεί.

Πληροφορίες μιλούν για εκτεταμένες ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: