Υλικά που θα χρειαστείτε
500 γραμμάρια καλαμαράκια ή θράψαλα
400 γραμμάρια μανιτάρια διάφορα ψιλοκομμένα (λευκά, καστανά, πλευρώτους)
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μέτρια καρέ
2 - 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 3 - 4 κουταλιές της σούπας σε σκόνη (μπαχαρικό)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και Πιπέρι
Για το μαρινάρισμα:
70 ml ούζο
100 ml ελαιόλαδο1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε καρέ
5-6 κόκκους πιπεριού
1-2 φύλα δάφνης
Για τη σάλτσα:
½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε το ούζο, το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, το πιπέρι και τα φύλα δάφνης. Πλένετε
καλά τα καλαμάρια μέσα και έξω, βγάζετε το κοκαλάκι που έχουν και διαχωρίζετε από τα πλοκάμια.
Βυθίζετε τα καλαμάρια στη μαρινάτα, σκεπάζετε το
μπολ και τα αφήνετε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να
μαλακώσουν και προσθέτετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
Αφήνετε μέχρι να
απορροφηθούν λίγο τα υγρά και προσθέτουμε το μείγμα της μαρινάδας και τα καλαμαράκια.
Προσθέτουμε το κόλιανδρο, το ζωμό λαχανικών, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας συχνά.
Συνοδεύονται με ρύζι. Ρίχνουμε τα καλαμάρια σα σάλτσα πάνω από το ρύζι και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου