www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Χ.Πρωτόπαπας: Αμεσα η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας


Για άμεση έναρξη της διαδικασίας για το σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για ενδεχόμενη αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν εξασφαλίσει τελικά ψήφο εμπιστοσύνης.

«Αν σήμερα πάνε όλα ομαλά, ο Γ. Παπανδρέου θα προχωρήσει σε συζητήσεις με τη ΝΔ, αλλά και με τα άλλα κόμματα, για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας. Με ευρύτερη συγκρότηση από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και από άλλες δυνάμεις, εφόσον επιθυμούν να συμμετέχουν.

Με την στήριξη όλων αυτών, για να είμαι σαφής», υποστήριξε ο κ. Πρωτόπαπας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και όπως υπογράμμισε, η διαδικασία αυτή «ξεκινά αύριο», «δεν μπορεί να
είμαστε στο "θα δούμε"».

Όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, «θα πρέπει να κουβεντιάσει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά. Η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να έχει σαφώς προσδιορισμένες αρμοδιότητες, διότι μόνον έτσι θα ηρεμήσει η χώρα, θα αισθανθεί σίγουρη, θα μας αναγνωρίσουν πλήρως οι εταίροι μας ως μια χώρα που μπορεί να συνεννοηθεί και να δημιουργεί ευρύτερες συναινέσεις και στηρίξεις στην πολιτική».

Παράλληλα, επεσήμανε πως αν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση και σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, που θα οδηγήσει σε σαράντα ημέρες τη χώρα σε εκλογές, υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

«Σήμερα ψήφος εμπιστοσύνης - αύριο διαβουλεύσεις για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής», ήταν το μήνυμα και της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, που μίλησε στον ίδιο ραδιοσταθμό.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε σε ολιγόμηνη διάρκεια της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να συναφθεί η δανειακή σύμβαση και «από εκεί και πέρα», τόνισε, πρέπει «αμέσως να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές».

Στο πλαίσιο αυτό, η υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία για μία τέτοια κυβέρνηση η εξέλιξη θα είναι ολέθρια για τη χώρα, καθώς όπως είπε, «θα κινδυνεύσει η ομαλή πρόσβαση της χώρας στη χρηματοδότηση, στη δανειοδότηση και στην επιβίωση εντός του ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: