www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

«Παγώνουν» τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι


«Παγώνουν» οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων «λόγω της κρισιμότητας των περιστάσεων σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο», καθώς η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής το αργότερο μέχρι την 14η Νοεμβρίου 2011, οπότε θα συνέλθει και πάλι για να επανεκτιμήσει την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι πραγματοποίησαν κυλιόμενες 48ωρες απεργίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης.

Η συντονιστική επιτροπή ζητεί άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να συνεχισθεί ο διάλογος, από το αποτέλεσμα του οποίου θα εξαρτηθεί και η περαιτέρω στάση του κλάδου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δικηγόροι συμφώνησαν σήμερα να μην καταλήξουν σε απόφαση για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους, καθώς έλαβαν υπόψη τους την κρισιμότητα των
περιστάσεων -τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό-δημοσιονομικό επίπεδο- «κρισιμότητα η οποία κατά γενική ομολογία είναι αδιαμφισβήτητη και ουδείς δύναται να την παραγνωρίζει, αλλά αντίθετα οφείλει να διαμορφώνει τη δράση και τις ενέργειές του προς όφελος του εθνικού συμφέροντος και της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η «δικηγορική κοινότητα της χώρας, τα μέλη της οποίας έχουν διαγράψει διαχρονικά ως σύνολο μία αξιοσημείωτη πορεία και ιστορία αναφορικά με την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη και την προάσπιση των θεμελιωδών ελευθεριών και των δημοκρατικών θεσμών, δεν μπορεί να παραμένει απαθής έναντι της ιστορικότητας της δυσμενούς συγκυρίας που βιώνει η χώρα».

Αντίθετα, καταλήγουν οι δικηγόρροι, «οφείλει να δράσει προς όφελος της ολότητας, δεδομένου ότι τα αιτήματά της στοχεύουν στη συνολική αναμόρφωση της Δικαιοσύνης ως θεσμού και στην αποδοτικότερη λειτουργία της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: