www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Άμεση απέλαση όλων των ακτιβιστών ανακοίνωσε το Ισραήλ

Την απέλαση όλων των συλληφθέντων ακτιβιστών, οι οποίοι μετείχαν στη διεθνή νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων για τους οποίους εκφράζονταν φόβοι ότι θα προσαχθούν σε δίκη, αποφάσισε το Ισραήλ.


Όπως αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, Νιρ Χεφέζ, «συμφωνήθηκε ότι όλοι οι κρατούμενοι θα απελαθούν αμέσως».

Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές επεσήμαιναν πως, εν μέσω της διεθνούς κατακραυγής για την επίθεση των Ισραηλινών εναντίον της νηοπομπής αποφασίστηκε ότι και οι 680 ακτιβιστές που έχουν

συλληφθεί πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Ερντογάν

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της ισραηλινής επίθεσης στη νηοπομπή, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο ο κ. Ομπάμα επανέλαβε τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για «μια αξιόπιστη, αμερόληπτη και διάφανη διερεύνηση των γεγονότων που περιβάλλουν την τραγωδία».

Πρόσθεσε πως «ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε για τη σημασία της εξεύρεσης καλύτερων τρόπων για την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς το λαό της Γάζας χωρίς να υπονομεύεται η ασφάλεια του Ισραήλ».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: