www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Πρόγραμμα αναβάθμισης πρασίνου στον Πειραιά

Τη μετατροπή του Πειραιά στο πλέον πράσινο και οικολογικά ενεργειακό λιμάνι της Μεσογείου οραματίζεται και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ Γιώργος Ανωμερίτης.


Σε ανακοίνωσή του, σχετικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης πρασίνου στο λιμάνι του Πειραιά, ο κ. Ανωμερίτης τονίζει τα ακόλουθα:

- Ο Πειραιάς μετατρέπεται σε ένα λιμάνι πρασίνου με φυτά ελληνικής και μεσογειακής χλωρίδας.

-Ο Πειραιάς μετατρέπεται σε ένα λιμάνι πράσινης ενέργειας με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού και ηλιακού θερμικού πάρκου περιμετρικά του λιμανιού.

-Ο Πειραιάς μετατρέπεται στο πιο καθαρό λιμάνι της Μεσογείου με παρεμβάσεις διαχείρισης

απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Για το πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου, είπε ότι στόχος του ΟΛΠ είναι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο φωτοβολταϊκό πάρκο (α) περιμετρικά του κεντρικού λιμανιού (β) στο εμπορικό λιμάνι με τη δημιουργία ηλιακού θερμικού πάρκου και (γ) με τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στην ευρύτερη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και το Σχιστό.

Οι αποφάσεις αυτές, τόνισε ο πρόεδρος του ΟΛΠ, θα έχουν τεράστιες επιπτώσεις στην πόλη του Πειραιά και αυτός είναι ένας κύριος επιδιωκόμενος στόχος, «αφού το συνολικό αναπτυξιακό μας σχέδιο θεωρεί ότι πόλη και λιμάνι είναι αδιαίρετα».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: