www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Δυναμικές κινητοποιήσεις και τη Δευτέρα από τους ιδιοκτήτες ταξί


Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν από νωρίς το πρωί ιδιοκτήτες ταξί σε όλη τη χώρα, τηρώντας σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση. Στην Αθήνα έκαναν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών, ενώ σε εξέλιξη είναι κινητοποιήσεις συναδέλφων τους στην περιφέρεια, που για ακόμη μία ημέρα και εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής κίνησης περιλαμβάνουν αποκλεισμούς λιμανιών, αεροδρομίων και κεντρικών οδικών αρτηριών.

Κλειστή η Πατρών - Κορίνθου


Αυτοκινητιστές από την Πάτρα, το Αίγιο, τον Πύργο και άλλες περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ρίου με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων από Πάτρα προς Κόρινθο να γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, μέσω των
κόμβων Ρίου και Σελιανίτικων.

Ταυτόχρονα, συνάδελφοί τους από την Αιτωλοακαρνανία συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Μολυκρίου, στο 1ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, και απέκλεισαν την πρόσβαση των οχημάτων τόσο προς τη γέφυρα Ρίου - Αντίρριου, όσο και στο δρόμο προς Ναύπακτο, Γαλαξίδι και Ιτέα.

Στην Καλαμάτα, εξάλλου, αυτοκινητιστές έκαναν δίωρη κατάληψη στην τοπική ΔΟΥ.

Την Τρίτη, οι ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Στο Ηράκλειο οι αυτοκινητιστές έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο χώρο έξω από το αεροδρόμιο, αποκλείοντας την πρόσβαση των οχημάτων σε αυτό. Απόφασή τους, όπως έκαναν γνωστό οι εκπρόσωποί τους, είναι να παραμείνουν επ' αόριστον εκεί.

Στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες ταξί έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, ενώ υπάρχει σκέψη και για μηχανοκίνητη πορεία αργότερα στην Εγνατία. Η πρωινή πεζή πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με σταθμούς το δημαρχείο και τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην οδό Β. Ηρακλείου. Στη συνέχεια, μέσω της οδού Τσιμισκή, κατευθύνθηκαν στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης. Εν τω μεταξύ, συνάδελφοί τους του Νομού Χαλκιδικής παραμένουν παρατεταγμένοι στον κόμβο στα Μουδανιά, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία.

Το απόγευμα, η κεντρική επιτροπή των ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει σχετικά με τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

Στην Κέρκυρα τέλος, ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του λιμανιού και το μεσημέρι προγραμματίζουν να προχωρήσουν σε αποκλεισμό και του αεροδρομίου.


Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και υπογράμμισε πως δεν νοείται να γίνονται αποκλεισμοί λιμένων, αεροδρομίων και δρόμων.

Σήμερα εξάλλου, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούσης αναμένεται να απαντήσει σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη συνεχιζόμενη απεργία των ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: