www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Λουκάς Παπαδήμος: Θετική η υποδοχή της επιστολής Σαμαρά


Θετική είναι η υποδοχή της επιστολής Σαμαρά από τους Ευρωπαίους εταίρους, σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως δήλωσε υπουργική πηγή που επικαλείται το πρακτορείo Reuters, ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε ικανοποιητικό το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε την Τετάρτη ο κ. Σαμαράς προς τους επικεφαλής της Ε.Ε., του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και ανέφερε πως η πρώτη αντίδραση στο εξωτερικό είναι θετική.

Η αξιολόγησή της θα γίνει την προσεχή Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup και σύμφωνα με την εκτίμηση του Πρωθυπουργού, η υποδοχή της από τους Ευρωπαίους εταίρους θα είναι θετική και δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο ότι το θέμα των δεσμεύσεων των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ετέθη στις επαφές που είχε
πρόσφατα με Ευρωπαίους αξιωματούχους και αυτό που φαίνεται να συμφωνήθηκε είναι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποστείλουν χωριστές επιστολές.

Την προσεχή Τετάρτη εξάλλου θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του κ. Παπαδήμου και στην οποία θα μετέχουν όλοι οι υπουργοί.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, γνωστοποίησε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι οι συζητήσεις με την τρόικα για το νέο οικονομικό πρόγραμμα θα αρχίσουν στις 12 Δεκεμβρίου.

Όπως επίσης εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όλα τα σημαντικά θέματα, όπως η ψήφιση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, η δανειακή σύμβαση και το PSI, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Στ. Δήμας: Η επιστολή Σαμαρά συμβάλλει στην αξιοπιστία της χώρας


Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, απαντώντας σε ερώτηση εάν ο ίδιος έκανε παρασκηνιακές ενέργειες για να συνταχθεί η επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς την ευρωζώνη και να γίνει αποδεκτή ο κ. Δήμας απάντησε: «Εγώ δεν κινούμαι παρασκηνιακά. Αναμφίβολα η επιστολή συμβάλλει στην αξιοπιστία της χώρας και πρέπει να κοιτάμε μπροστά».

ΚΚΕ: Καμία έκπληξη για τη δέσμευση Σαμαρά


Αναμενόμενη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την έγγραφη δέσμευση που ανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ έναντι της ΕΕ και του ΔΝΤ για το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, εξαπολύοντας νέα επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και σε όλα τα κόμματα που συγκροτούν τη νέα κυβέρνηση.

«Καμία απολύτως έκπληξη για την έγγραφη δέσμευση του Α. Σαμαρά, την έκτη κατά δήλωσή του» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ στη σχετική του ανακοίνωση. «Ο εξευτελισμός στα μάτια του λαού είναι η κατάληξη και των δήθεν αντιμνημονιακών, που όμως συμφωνούν με την ΕΕ και υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου» προσθέτει και καταλήγοντας απευθύνεται στο λαό: «Όσες υπογραφές κι αν βάλουν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Καρατζαφέρης, ο λαός πρέπει να αποδείξει ότι δεν τον δεσμεύουν, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο το βασανισμό του για την κρίση, την κερδοφορία, την ευρωζώνη και την ΕΕ της πλουτοκρατίας».

Αλ. Τσίπρας: Θλιβερή εξέλιξη η επιστολή Σαμαρά


Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του προέδρου του Συνασπισμού και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε «θλιβερή εξέλιξη» την επιστολή Σαμαρά, διότι «τελικά αποδεικνύεται ότι οι πιστωτές και εταίροι μας, μετά τις απαιτήσεις τους να καταργηθεί ουσιαστικά στην Ελλάδα η δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία, έχουν και την απαίτηση να καταργηθεί και το κύρος των πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα και νομίζω ότι μ' αυτή τη διαδικασία εν πολλοίς ο κ. Σαμαράς αναγκάζεται να χάσει το πολιτικό του κύρος. Βεβαίως, αυτό είναι δικό του πρόβλημα, αλλά αν το δει κάποιος σφαιρικά, είναι πρόβλημα για την πολιτική ζωή της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: