www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Στις 30 Νοεμβρίου η δίκη των 15 συλληφθέντων


Αναβολή για τις 30 Νοεμβρίου πήρε η δίκη των 15 ατόμων που συνελήφθησαν έξω από το κτήριο της ΔΕΗ στο Χολαργό, κατηγορούμενοι για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δέκα υπάλληλοι της ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Νίκου Φωτόπουλου, τρεις δημόσιοι υπάλληλοι ΥΠΕΧΩΔΕ Οικονομικών, ΕΚΑΒ), ένας συνταξιούχος και ένας άνεργος.

Ο ένας από τους 15 πέραν της κατηγορίας για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας αντιμετωπίζει και την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 8 το πρωί, οπότε και έφθασαν στο σημείο τέσσερις διμοιρίες αστυνομικών οι οποίες συγκρούστηκαν με περίπου 25 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνδικαλιστές δεν επέτρεψαν την είσοδο στο συνεργείο της εταιρείας, που είχε
μεταβεί στο σημείο για να αποκαταστήσει τη διακοπή του ρεύματος.

«Στο μάθημα της υποταγής θα μένουμε πάντα μετεξεταστέοι», φώναξε από το παράθυρο του εισαγγελικού γραφείου ο Ν. Φωτόπουλος. Εξω από το γραφείο του εισαγγελέα είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συνδικαλιστές, πολίτες και φίλοι των κατηγορουμένων οι οποίοι φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης.

«Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, του κ. Γεωργιάδη και του κ. Μάκη Βορίδη έπιασε δουλειά. Και η δουλειά της είναι να τσακίζει το εργατικό κίνημα για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης. Όμως ας το καταλάβουν, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι, δεν πρόκειται να γονατίσουμε, θα παραμείνουμε όρθιοι και θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος. Και στο τέλος εμείς θα νικήσουμε», ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΓΕΝΟΠ νωρίτερα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση της αστυνομίας και τις συλλήψεις, η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ κήρυξε 48ωρη απεργία στα μηχανογραφικά κέντρα της ΔΕΗ, σήμερα και αύριο, και τετράωρες στάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Αττική.

Στον παράδρομο της Μεσογείων έξω από το κτήριο, παραμένουν εργαζόμενοι της Διεύθυνσης, μέλη του ΣΥΝ του ΠΑΜΕ, της ΟΛΜΕ και πολίτες, που συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν την κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις συλλήψεις, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υπογραμμίζει ότι η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί «μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος, του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και των παραγγελιών της Δικαιοσύνης, με σεβασμό στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών».


Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, «η σημερινή, οφειλόμενη από την αποστολή της, παρέμβαση υπαγορεύτηκε από την ανάγκη αποκατάστασης της νομιμότητας, εκδηλώθηκε στο πλαίσιο συγκεκριμένων εισαγγελικών εντολών και περιορίστηκε στα όρια που επιβάλλουν οι αρχές της αναγκαιότητας και της νομιμότητας».



Διαξιφισμοί στη Βουλή για τις συλλήψεις


«Τον κ. Φωτόπουλο εξέθρεψε το συνδικαλιστικό κίνημα του ΠΑΣΟΚ σε βαθμό που να νομίζει πως μπορεί να ρυθμίζει τις τύχες όλων μας. Απεδείχθη σήμερα, πως τα παλληκάρια αυτά, ήταν παλληκάρια της φακής», σχολίασε σε δεικτικό ύφος ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Παύλος Μαρκάκης απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις βουλευτών της Αριστεράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, για την επέμβαση των ΜΑΤ και τις συλλήψεις. «Ο κ. Φωτόπουλος διαθέτει την κοινωνική ευαισθησία που έχουμε όλοι μας. Έχουμε κάνει προτάσεις - και δεν μπορούμε να κρεμαστούμε στον κ. Φωτόπουλο», παρατήρησε ο κ. Μαρκάκης.


Περισσότερα στο: 


http://kryfokamari.blogspot.com/2011/11/blog-post_8652.html


http://kryfokamari.blogspot.com/2011/11/blog-post_9073.html


http://kryfokamari.blogspot.com/2011/11/blog-post_2492.html


http://kryfokamari.blogspot.com/2011/11/blog-post_4015.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: