www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Μ. Βαρβιτσιώτης: Κερδισμένος από τη συνολική του στάση ο Αντ. Σαμαράς

Ως μια σοβαρή κατάληξη σε ένα «δράμα» που προκλήθηκε από μία υπέρμετρη απαίτηση της Ευρώπης, χαρακτήρισε την επιστολή Σαμαρά ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εκτιμώντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ βγήκε κερδισμένος, όχι από τη συγκεκριμένη κίνηση, αλλά από τη συνολική του στάση το τελευταίο χρονικό διάστημα.


«Όταν μας ζητούσαν να πέσουν όλες οι τζίφρες μαζί σε ένα κείμενο που θα μας υπαγόρευαν απέξω, νομίζω ότι ουσιαστικά ακύρωνε και την πολιτική ταυτότητα του καθενός και ήταν μια πράξη που περιείχε και στοιχεία εξευτελισμού», παρατήρησε μιλώντας στον Βημα FM o κ. Βαρβιτσιώτης και υποστήριξε ότι με τη χθεσινή του πράξη ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε και την ευρωπαϊκή προσήλωση της ΝΔ και την προσήλωση στους ευρωπαϊκούς στόχους και με τη διατύπωση για μια άλλη πολιτική, δεδομένου, όπως είπε, ότι η πολιτική που ήδη εφαρμόζεται έχει ουσιαστικά καταρρεύσει.

Όπως επεσήμανε, ο Αντώνης Σαμαράς βγαίνει κερδισμένος από τη στάση του συνολικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, «διότι υπογραμμίζει ότι η ΝΔ έχει ευρωπαϊκή πορεία, υποστηρίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και δεν εγκλωβίζεται σε τακτικισμούς και σε ακραίες φωνές - που δεν είναι και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά της
περιφερειακής και απλώς εμφανίζονται στα ΜΜΕ- που θα προτιμούσαν να φύγει η χώρα από το ευρώ». Ο κ. Σαμαράς, συμπλήρωσε, με υπευθυνότητα και όλες του αυτές τις παραχωρήσεις, δηλαδή και τη συμμετοχή και στήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου και τη χθεσινή επιστολή του, έδειξε την προσήλωση στο στόχο.

Ερωτηθείς τέλος για το ποια πολιτική μπορεί να φέρει ποσοστά αυτοδυναμίας στη ΝΔ, ο κ. Βαρβιτσιώτης ήταν σαφής: «Αν ήταν η αντιμνημονιακή πολιτική να μας έχει φέρει ποσοστά αυτοδυναμίας, θα μας τα είχε φέρει ήδη. Δεν μας τα έχει φέρει. Αυτό που είναι ζητούμενο για τη ΝΔ είναι να συγκροτήσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την επόμενη μέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: