www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ο εργασιακός θόρυβος αιτία καρδιακών επεισοδίων

Ο διαρκής και αυξημένος θόρυβος στον εργασιακό χώρο, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, διπλασιάζει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής στους άνδρες κάτω των 50 ετών.

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 6.307 Αμερικανοί, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε ιατρικές και αιματολογικές εξετάσεις και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με την εργασία τους και τους βιορυθμούς τους.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή μελέτη, όσοι εργάζονται σε χώρους με πολύ θόρυβο έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να έχουν πόνους στο στήθος, να πάθουν καρδιακή ανακοπή, να αποκτήσουν χρόνια καρδιολογικά προβλήματα και υψηλή πίεση.

Μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι μεταλλωρύχοι, οι αγρότες, οι οικοδόμοι και οι βιομηχανικοί εργάτες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Γουέν Κι Γκαν, του πανεπιστημίου British Columbia, αλλά και όσοι υπάλληλοι γραφείου που εργάζονται σε
μεγάλους χώρους με πολύ κόσμο.

"Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει πως τα καρδιακά προβλήματα αφορούν κυρίως τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους", πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως "σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας σήμερα, νεότεροι άνδρες, κάτω των 50 ετών, είναι πιο ευάλωτοι στον θόρυβο.

Όσο για τις ωτασπίδες, ο Γουέν Κι Γκαν είπε πως είναι ένα μέτρο πρόληψης, αλλά ότι δυστυχώς δεν επαρκεί. Πρέπει να ληφθούν μέτρα από τις επιχειρήσεις για την προστασία της υγείας των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: