www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Γκρίζα σποτάκια και μάχες στο Διαδίκτυο

Πόλεμο με σποτάκια στο Διαδίκτυο, αλληλοκατηγορίες για ψέματα και εξαπάτηση των Ελλήνων και πυρά που διαρκώς θα αυξάνονται ξεκίνησαν χθες ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία, με στόχο τη συσπείρωση των οπαδών τους εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Τις ομοβροντίες των καταγγελιών ξεκίνησε χθες το μεσημέρι ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος 24 ώρες μετά τη θερμή συνομιλία του με τον κ. Γ. Παπανδρέου στη Βουλή τον κατηγόρησε χθες για πλήρη αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεών του προβάλλοντας ταυτόχρονα ένα βίντεο πεντάλεπτης διάρκειας με δηλώσεις του κ. Παπανδρέου ( «τα λεφτά υπάρχουν», «δεν χρειάζεται το ΔΝΤ» ) που στη συνέχεια ανατράπηκαν από την υπογραφή του μνημονίου.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι θα ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο, ενώ αναφέρθηκε με ειρωνική διάθεση στην πρόσφατη βράβευση του κ. Παπανδρέου στο Βερολίνο, λέγοντας ότι σύντομα οι πολίτες θα ανταμείψουν τον Πρωθυπουργό για την ειλικρίνειά του και ιδιαίτερα για τη φράση «τα λεφτά υπάρχουν». Απάντηση δόθηκε λίγη ώρα αργότερα από την
κυβέρνηση, με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή αλλά και με την παραπομπή σε ένα άλλο βίντεο από ομιλία του κ. Σαμαρά τον Μάιο του 2009, στην οποία ο πρόεδρος της ΝΔ επαινούσε την κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή και έλεγε ότι εν μέσω κρίσης το έλλειμμα του 2009 υπολογίζεται να κυμανθεί μεταξύ 4% και 4,5%.

Η αντιπαράθεση των δύο κομμάτων αναμένεται να κλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες με διαξιφισμούς κορυφαίων στελεχών από τα δύο κόμματα, αλλά και με προβολή των σχετικών βίντεο από τα όσα έλεγαν οι κκ. Παπανδρέου, Καραμανλής και Σαμαράς πριν από έναν χρόνο, σε έναν πρωτόγνωρο πόλεμο που προετοιμάζεται ήδη στο Διαδίκτυο και σε περιφερειακά ΜΜΕ.

Με σύνθημα «δώσε ένα καλό μάθημα με την ψήφο σου στην κυβέρνηση», που είχε κεντρική θέση στο βίντεο που προβλήθηκε στη Ρηγίλλης πριν από την ομιλία του κ. Αντ. Σαμαρά , θα πορευτεί η ΝΔ τις τελευταίες 30 ημέρες ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Σαμαράς, ενώπιον των βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης της χώρας από το ΠαΣοΚ, εξαπέλυσε χθες τη σφοδρότερη επίθεσή του στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου με στόχο τη συσπείρωση των οπαδών του εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για «πολιτική εξαπάτηση» και κατέληξε λέγοντας: «Δεν είμαστε ΠαΣοΚ».

Η Ρηγίλλης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο διάρκειας πέντε λεπτών βίντεο που πρόβαλε χθες, στο οποίο τονίζεται με έμφαση η περίφημη φράση του κ. Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν», που προβλήθηκε αρκετές φορές, αλλά και στην επισήμανση του αντιπροέδρου κ. Θ. Πάγκαλου ότι «μαζί τα φάγαμε». Ηδη το «γαλάζιο» βίντεο προβάλλεται από δεκάδες μπλογκ ανά την επικράτεια και τις επόμενες ημέρες θα γίνει προσπάθεια να προβληθεί και από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στο βίντεο- που είναι συνέχεια αυτού που προβλήθηκε στη ΔΕΘ πριν από τη συνέντευξη του κ. Σαμαρά- προβάλλονται σε μαύρο φόντο και με μουσική υπόκρουση αρκετές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, όπως π.χ. αρνητικές αναφορές για το ΔΝΤ, όσο και άλλες για μη αύξηση του ΦΠΑ, κ.ά. Το γαλάζιο βίντεο ολοκληρώνεται ως εξής: «Ενας χρόνος ΠαΣοΚ. Εθνική απόγνωση. Εθνική κατάθλιψη. Αν καταπιούμε αυτά, θα καταπιούμε και άλλα. 7 Νοεμβρίου 2010- Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δώσε ένα καλό μάθημα με την ψήφο σου». Ιδιαίτερα επιθετικός ο κ. Σαμαράς, κινούμενος παράλληλα με τη ρητορική της Αριστεράς, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπέγραψε ένα μνημόνιο «με το οποίο “έδεσε” την Ελλάδα χειροπόδαρα και “παρέδωσε” τα κλειδιά της διακυβέρνησής της» στην τρόικα.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τρομοκρατεί τον λαό», είναι «αληθινά επικίνδυνη», τη χαρακτήρισε τη «χειρότερη που υπήρξε στην Ελλάδα την τελευταία 35ετία», ενώ μίλησε για «ύψιστη ανευθυνότητα» και «συνειδητή εξαπάτηση του εκλογικού σώματος» .

Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε του οικονομικού σχεδίου που προτείνει η ΝΔ και ειδικά για τον μηδενισμό του ελλείμματος σε 18 μήνες ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να υποσχεθώ τίποτε που η χώρα δεν αντέχει» . Επανέλαβε την πρόθεσή του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο, ενώ λίγο αργότερα ο ΛΑΟΣ ζήτησε να γίνει έρευνα κατά την περίοδο 1996-2010.

Ιδιαίτερη σημασία είχε η στάση του κ. Σαμαρά που για να κερδίσει ξανά όσους ψηφοφόρους είχαν κατευθυνθεί προς τον ΛΑΟΣ, υπεραμύνθηκε της κατάργησης του νόμου για το μεταναστευτικό, της αποκατάστασης του εθνικού χαρακτήρα του υπουργείου Παιδείας και της ενίσχυσης των «κόκκινων γραμμών» στην εξωτερική πολιτική.

Στον αντίποδα ο κ. Γ. Καρατζαφέρης , που κατηγόρησε τη ΝΔ για ανεδαφικές προτάσεις, μιλώντας στην ΚΟ του ΛΑΟΣ είπε με νόημα πως το κόστος διατήρησης τόσο μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών κοστίζει τεράστια ποσά που καθιστούν την όποια προσπάθεια εξόδου από την οικονομική δυσπραγία απολύτως αδύνατη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: