www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Γ. Πεταλωτής: Η αναθεώρηση του ελλείμματος δεν σημαίνει και νέα μέτρα

Διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων οικονομικών μέτρων, με αφορμή την αναθεώρηση των στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος, από το 2006 έως το 2009, στην οποία αποφάσισε να προχωρήσει η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (Eurostat).


Ο Γ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα και πρόσθεσε πως με την πολιτική που ακολουθεί η έξοδος της χώρας στις αγορές θα γίνει πολύ νωρίτερα από ότι προβλέπονταν.

Παράλληλα, διαβεβαιώσεις ότι το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού δεν προβλέπει επιπρόσθετες μειώσεις μισθών, έδωσε μέσω της ΝΕΤ ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Εν τω μεταξύ, ο Γ. Πεταλωτής άσκησε δριμύτατη κριτική στον Αντώνη Σαμαρά και τη Ν.Δ , καθώς κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με τη στάση του προκαλεί το κοινό
αίσθημα και του καταλόγισε ελλιπή αντίληψη της πραγματικότητας.

"Το γεγονός ότι πλέον πείθουμε για τις προθέσεις μας τη διεθνή κοινότητα αντανακλάται παντού. Οι μόνοι που δεν το αντιλαμβάνονται είναι ο κ.Σαμαράς και η Ν.Δ που παρουσιάζουν μαγικές λύσεις, μια πολιτική που μας οδήγησε στις γνωστές καταστάσεις", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: ."Έστω και τώρα ας αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους και τις θυσίες των πολιτών".

Στην κριτική του προς τον πρόεδρο της Ν.Δ ο Γ. Πεταλωτής επανέλαβε πως είναι "δέσμιος του κομματικού του παρελθόντος, καθώς θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ τα είχαν όλα καλώς καμωμένα και έρχεται σήμερα αμετανόητος για να συνεχίσει το 'έργο' τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: