www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Αναστέλλεται η κατασκεύη σταθμού διοδίων στη Λεπτοκαρυά

Τα έργα κατασκευής αναβλήθηκαν και η διαμαρτυρία για τα διόδια Λεπτοκαρυάς έληξε. Από το μεσημέρι ως το απόγευμα κράτησε η διαμαρτυρία στην αερογέφυρα της εθνικής οδού, με συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής, εκπροσώπων φορέων και κοινωνικών οργανώσεων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επάνω στην αερογέφυρα της Λεπτοκαρυάς, όπου σχεδιάζονται παράπλευρα διόδια από την εταιρία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ", δύο χιλιόμετρα πριν τα διόδια της εθνικής οδού. Επρόκειτο ν' ακολουθήσει πορεία μέχρι το σταθμό διοδίων, και "άνοιγμα" για δωρεάν διέλευση των αυτοκινήτων, αλλά δεν έγινε.


Εν τω μεταξύ, το αίτημα των κατοίκων συζητήθηκε στο υπουργείο Υποδομών, με τον υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη, τους δημάρχους Λιτοχώρου, Ανατολικού Ολύμπου και Δίου, τέσσερις βουλευτές του νομού Πιερίας και εκπρόσωπους της
νομαρχίας και της επιτροπής αγώνα.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο υφυπουργός δήλωσε ότι τα προβλήματα απορρέουν "από τη σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε και κύρωσε στη βουλή, το 2007 η κυβέρνηση της ΝΔ με τους παραχωρησιούχους, δεσμεύοντας το δημόσιο". Για αύριο, η ηγεσία του υπουργείου έχει καλέσει σε συνάντηση τους εκπροσώπους της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: