www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Απειλούν με μπλακάουτ σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

ΜΕ ΜΠΑΡΑΖ απεργιακών κινητοποιήσεων που θα προκαλέσει μπλακάουτ σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια απειλούν από την ερχόμενη Κυριακή 25 Ιουλίου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.


Η Ενωση των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) αποφάσισε χθες να προχωρήσουν τα μέλη της σε 24ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τα μεσάνυχτα του ερχόμενου Σαββάτου (ξημερώματα Κυριακής), καθώς όπως υποστηρίζει «η κυβέρνηση εξακολουθεί να αγνοεί την αναγκαιότητα οργανωτικών αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς».

Η απόφαση αυτή, η οποία ισοδυναμεί με αεροπορικό αποκλεισμό της Ελλάδας, αφού από την
Κυριακή και για άγνωστο χρονικό διάστημα δεν θα πραγματοποιούνται πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Πέραν των ελλήνων επιβατών που δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν, πλήγμα θα υποστεί στο μέσον του καλοκαιριού και ο τουρισμός, όπως και οι αεροπορικές εταιρείες.

Προσφυγή από ΥΠΑ

Οι ελεγκτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν τις απεργίες που εξήγγειλαν, ανεξαρτήτως της απόφασης της Δικαιοσύνης στην οποία είναι βέβαιο ότι θα προσφύγει η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). «Είναι γνωστό ότι ο συνδικαλιστικός νόμος μας απαγορεύει στην πράξη το δικαίωμα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην απεργία. Η Ενωση Ελεγκτών δηλώνει ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κατάργηση στην πράξη τέτοιων δικαστικών αποφάσεων», επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε χθεσινή ανακοίνωση της ΕΕΕΚΕ.

Να σημειωθεί ότι οι ελεγκτές έχουν ανακοινώσει και την πρόθεσή τους για αυστηρή τήρηση της χωρητικότητας του ελληνικού εναέριου χώρου, κίνηση η οποία αποτελεί ουσιαστικά λευκή απεργία. Πρόκειται για αυστηρή τήρηση των διεθνών κανονισμών ασφαλείας (του ΙCΑΟ), η οποία έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται ο αριθμός των αεροσκαφών που πετούν πάνω από τους τομείς του ελληνικού FΙR και οι ωριαίες κινήσεις τους (αφίξεις- αναχωρήσεις) στα ελληνικά αεροδρόμια. Η κίνηση αυτή, στην οποία είχαν καταφύγει και πέρυσι εν μέσω θέρους οι ελεγκτές, αναμένεται να προκαλέσει πολύωρες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως αν ένα αεροπλάνο χάσει τη σειρά προτεραιότητας για πέντε λεπτά θα παραμείνει στο αεροδρόμιο τουλάχιστον μία έως δύο ώρες προκαλώντας καθυστερήσεις και στις επόμενες πτήσεις.
tanea


Δεν υπάρχουν σχόλια: