www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Κοντά σε σπίτια η πυρκαγιά στην Κάρυστο

Κοντά σε σπίτια εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στη Λάλα Καρύστου. Οι φλόγες πέρασαν μπροστά από τον οικισμοί Καλύβια και τώρα κινείται προς το Νικάσι.


Μιλώντας στο ρ/σ Flash, ο δημοτικός σύμβουλος Καρύστου Χρήστος Βερούχης γνωστοποίησε πως ήδη έχουν εκκενωθεί έξι σπίτια.

Στην περιοχή, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 11 οχήματα της Πυροσβεστικής με 22 πυροσβέστες, εννέα άτομα πεζοπόρο
τμήμα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος κάνουν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.


Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στο Πέρα χωριό Λιβαδειάς, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την ώρα, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Επί τόπου επιχειρούν 3ο πυροσβέστες με 14 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο ελικόπτερα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, τέλος, η φωτιά σε δασική έκταση με πουρνάρια και δέντρα στο Δερβένι Αρκαδίας.

Yψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών την Παρασκευή

Εν τω μεταξύ, συναγερμό για αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών αύριο Παρασκευή έχει σημάνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία για αύριο Παρασκευή προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις:

- Αθηνών,

- Ανατολικής Αττικής,

- Δυτικής Αττικής,

- Πειραιώς,

- Ευβοίας,

- Κυκλάδων,

- Λέσβου,

- Σάμου,

- Χίου,

- Ηρακλείου,

- Λασιθίου,

- Ρεθύμνης και

- Χανίων.

Η γ.γ. συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α, ενώ σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δεν υπάρχουν σχόλια: