www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

3 νεκροί και 10 τραυματίες - μεταξύ των οποίων και παιδιά - από σύγκρουση λεωφορείου με νταλίκα

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δέκα έχουν τραυματιστεί από την σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στο 45ο χλμ της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας. Μέσα στο λεωφορείο παιδιά και ηλικιωμένοι. Και παιδιά μεταξύ των τραυματιών. Συνεχής ενημέρωση.


Νεκροί είναι ο οδηγός του λεωφορείου και ο συνοδηγός ένας ιερέας και ο οδηγός του τριαξονικού.

Μεταξύ των τραυματιών είναι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και παιδιά. Λόγω της σοβαρότητας της καταστασής τους μεταφέρονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

'Ολα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου και οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν δραματικές. Στο
λεωφορείο επέβαιναν παιδιά και ηλικιωμένοι οι οποίοι έκαναν εκδρομή σε μοναστήρι της Βέροιας. Αυτόπτες μάρτυρες προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να τους βοηθήσουν αλλά ήταν πολύ δύσκολο αφού πολλοί είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε μια άμορφη μάζα από σιδερικά. Οι άνδρες της πυροσβεστικής κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τους απεγκλωβίσουν όλους ενώ μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν καταφέρει να απεγκλωβίσουν τον άτυχο συνοδηγό του λεωφορείου που είναι νεκρός.

Η ώρα ήταν 9:40 και οι καιρικές συνθήκες πολύ άσχημες αφού στην περιοχή έβρεχε από το βράδυ. Ο δρόμος ήταν ιδιαίτερα ολισθηρός και στενός. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το τριαξονικό βγήκε από την πορεία του και έπεσε πάνω στο λεωφορείο με 50 επιβάτες στο 45ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης –Βέροιας, έξω από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο κέντρο υγείας Αλεξάνδρειας και από εκεί στο νοσοκομείο Βέροιας.

Μιλώντας ο Νομάρχης Ημαθίας, κ.Καραπαναγιωτίδης, είπε οτι στο λεωφορείο ήταν και παιδιά και ηλικιωμένοι από την Καστανούσα Σερρών και πήγαιναν σε μοναστήρι της Βέροιας.

Το λεωφορείο σύμφωνα με το Νομάρχη είχε νοικιαστεί για προσκηνυματικό τουρισμό και ο δρόμος ήταν ιδιαίτερα ολισθηρός με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεχο και να πέσει στο φορτηγό.

Επί τόπου βρίσκονται 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: