www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων το ν/σ για το ΕΣΥ

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων.


Σύμφωνα με τροποποίηση που κατέθεσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου διευρύνεται η δυνατότητα ολοήμερης λειτουργίας τομέων των νοσοκομείων που εφημερεύουν, υπό τον όρο ότι δεν θα χρησιμοποιούν εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της γενικής εφημερίας.

Κατά τα άλλα, το άρθρο 1 του νομοσχεδίου για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων υπερψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο ΛΑΟΣ ψήφισε «παρών», ενώ η Νέα
Δημοκρατία το καταψήφισε θεωρώντας ελλιπείς τις προβλέψεις χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

«Όταν θα έχετε βγάλει υπουργική απόφαση για τις αμοιβές του γιατρού και του προσωπικού, ο ιδιωτικός τομέας θα μπορεί να τις αναπροσαρμόσει, χωρίς να έχετε εσείς μηχανισμό προσαρμογής των τιμών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μ. Σαλμάς, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην προβλεπόμενη διαμοίραση των όποιων κερδών ενός νοσοκομείου από την εκάστοτε υγειονομική περιφέρεια προς τα υπόλοιπα.

Για εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των δημοσίων νοσοκομείων έκαναν λόγο τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ απαντώντας η υφυπουργός Υγείας, Φώφη Γεννηματά, τόνισε πως πρώτος στόχος του νομοσχεδίου είναι η αντιμετώπιση ακριβώς της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της υγείας, αλλά και η εξασφάλιση της ισότητας στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, σε όλη την ελληνική επικράτεια.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: