www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Η Τουρκία απειλεί όλον τον κόσμο δηλώνει γάλλος βουλευτής

Η Τουρκία «απειλεί όλο τον κόσμο, το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα» και «δεν είναι μια χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής και πρώην υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας, Πατρίκ Ντεβετζιάν, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων και το οποίο εγκρίθηκε από την Εθνοσυνέλευση.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος UMP μιλώντας στον ραδιοσταθμό France Inter αναρωτήθηκε: «Η Τουρκία μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο απείλησε περισσότερες από επτά χώρες: πιστεύετε ότι αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος συμπεριφοράς στις διεθνείς σχέσεις;».

«Πιστεύω πολύ στην τουρκική κοινωνία των πολιτών. Δυστυχώς, ενώ η Τουρκία έχει ένα λαμπρό Νομπελίστα, όπως τον Ορχάν Παμούκ (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2006), τον διώκει γιατί λέει ότι η
αρμενική γενοκτονία είναι γεγονός» πρόσθεσε.

«Στη χώρα μας ζητούμε να σταματήσει η Τουρκία την προπαγάνδα της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας» τόνισε ο Ντεβετζιάν.

«Ο νόμος αυτός δεν είναι νόμος ιστορικής μνήμης. Δεν περιορίζεται στην υπενθύμιση ιστορικών γεγονότων. Είναι ένας νόμος που τιμωρεί τον κατάφωρο αρνητισμό. Η λέξη κατάφωρος έχει τη σημασία της γιατί δεν εμποδίζει τον πνευματικό διάλογο» πρόσθεσε υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία για να έχει ισχύ νόμου.

«Είναι μια πολιτική πράξη: τη στιγμή που η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να εμφανιστεί ως μια χώρα που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο νόμος αυτός επιτρέπει να αποκαλυφθεί η στάση της στη διεθνή σκηνή και δείχνει σαφώς ότι η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα» υποστήριξε ο Ντεβετζιάν.

Η έγκριση του νομοσχεδίου από την Εθνοσυνέλευση προκάλεσε την οργή της Τουρκίας, η οποία ανακάλεσε αμέσως τον πρεσβευτή της στο Παρίσι και ανακοίνωσε διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας της με τη Γαλλία και «πάγωμα» των διμερών πολιτικών και οικονομικών επαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: