www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων


Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Στη συνεδρίαση των Εκτελεστικών Επιτροπών των δύο οργάνων την Παρασκευή εξετάστηκε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης, το οποίο τα συνδικάτα ζητούν να αποσυρθεί άμεσα, επισημαίνοντας ότι αν δεν συμβεί αυτό, οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος.

Ήδη έχει αποφασιστεί νέα 24ωρη γενική απεργία για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011, ενώ αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις 21 Ιουνίου - ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης - καθώς και κατά τη συζήτηση και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων.

Η μορφή των κινητοποιήσεων και οι ακριβείς ημερομηνίες πραγματοποίησής τους, θα
προσδιορισθούν από τα όργανα των τριτοβάθμιων οργανώσεων.

Η ΓΣΕΕ έχει ήδη προγραμματίσει συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησής της για την Παρασκευή 17 Ιουνίου.

Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της Τετάρτης ανακοίνωσε και η Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.). Με βασικό μήνυμα «δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε», οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη). Από εκεί θα πορευθούν προς το Πεδίον του ʼρεως, όπου έχει προγραμματισθεί για τις 11.00 η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία στις 15 Ιουνίου, ενώ η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία προκήρυξε πανοδοντιατρική απεργία και συμμετέχει στην απεργία της ερχόμενης Τετάρτης.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την ίδια ημέρα τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, ύστερα από τη συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Κλειστός θα μείνει ο ελληνικός εναέριος χώρος στις 15 Ιουνίου και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα αεροδρόμια όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, συμμετέχοντας στην εξαγγελθείσα απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, πρόσκληση προς όλες τις Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ που είναι υπό ιδιωτικοποίηση, για συντονισμό των κινητοποιήσεων και πρόταση προς τη ΓΣΕΕ για 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Ιουνίου (οπότε αναμένεται η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου) απευθύνει η ΓΕΝΟΠ με απόφαση του ΔΣ.

Η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε την έναρξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 20 Ιουνίου. Θα προηγηθούν, την Παρασκευή 17 και την Κυριακή 19 Ιουνίου ανοικτές συγκεντρώσεις -συλλαλητήρια στις κεντρικές πλατείες των ενεργειακών πόλεων Μεγαλόπολης και Πτολεμαΐδας.

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη 15 Ιουνίου προχώρησαν και τα διοικητικά συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΟΜΤΒΧ. Η κινητοποίηση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη υπογραφή ΣΣΕ, για τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και για τις απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: