www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

Οι κουραμπιέδες της Μαργιέττας

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 kgr αλεύρι μαλακό από το φούρνο

500 gr βούτυρο γάλακτος

150 gr άχνη ζάχαρη

150 – 200 gr αμύγδαλα (όχι αλμυρά) καβουρντισμένα, κομμένα σε μικρά κομματάκια

½ κουταλάκι γλυκού σόδα

½ κουταλάκι γλυκού αμμωνία

½ κουταλάκι γλυκού μπέϊκιν - πάουντερ


Εκτέλεση της συνταγής

Χτυπάμε στο μίξερ σόδα, αμμωνία, μπέϊκιν-πάουντερ, άχνη και το βούτυρο (όχι λιωμένο).

Όταν λιώσει καλά το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.

Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.

Όταν κρυώσουν οι κουραμπιέδες τους βρέχουμε με ανθόνερο και τους ρίχνουμε μέσα σε ζάχαρη
άχνη (1 κιλό άχνη)

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: