www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Συνεδριάζει σήμερα η ΓΣΕΕ

Συνεδριάζει σήμερα το πρωί το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ προκειμένου να συζητηθούν «όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που πλήττουν τους εργαζόμενους» και να αποφασιστεί η περαιτέρω δράση της Συνομοσπονδίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ.


Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί στο ξενοδοχείο ACROPOL (Πειραιώς 1 Ομόνοια) και στο Γενικό συμβούλιο μετέχουν τα εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του γενικού συμβουλίου της ΓΣΕΕ και της ελεγκτικής επιτροπής καθώς και οι πρόεδροι η οι αναπληρωτές των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών της χώρας.

Η σημερινή συνεδρίαση εκτιμάται ότι θα διεξαχθεί σε τεταμένο κλίμα καθώς η φημολογία των τελευταίων ημερών θέλει τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο να έχει καταλήξει σε συμφωνία
με τους εργοδότες όσον αφορά στις προωθούμενες εργασιακές αλλάγές.

Ωστόσο ο κ. Παναγόπουλος επιμένει πως δεν υπάρχει συμφωνία και παράλληλα, εμφανίζεται να διεκδικεί σαφείς όρους και προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα υπογράφονται οι ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις.

Επίσης όπως δήλωσε, διεκδικεί η απόφαση για την υπογραφή των ειδικών συμβάσεων να αφήνεται στην ευχέρεια των σωματείων και όχι μεμονωμένων ατόμων που απασχολούνται σε μια επιχείρηση.

Χθες ο κ. Παναγόπουλος σε επιστολή που απέστειλε προς την υπουργό Εργασίας, κ. Λούκα Κατσέλη, ανέφερε ότι προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για τις συλλογικές συμβάσεις αποτελεί η επέκτασή τους ως υποχρεωτικές για όλους.

Επιπλέον στην επιστολή χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτο το ποσοστό μείωσης των μισθών που προτείνεται από τις εργοδοτικές οργανώσεις και προσδιορίζεται σε 12%.



Δεν υπάρχουν σχόλια: