www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Επεισόδια στην πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου


Νεράντζια, πέτρες, μολότοφ, δυναμιτάκια και κομμάτια μαρμάρου πετούν οι νεαροί κουκουλοφόροι μαθητές σχολείου στις δυνάμεις των ΜΑΤ που επιχειρούν να τους κρατήσουν μακριά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Μετά τις 2 το μεσημέρι μετά τις επανειλημμένες ρίψεις βομβών μολότοφ οι Εύζωνοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα φυλάκιά τους αποχωρώντας προς την πλευρά της Βουλής ενώ η αστυνομία απαντούσε με περιορισμένη χρήση χημικών.

Μέχρι να φθάσει στο Σύνταγμα η ομάδα των νεαρών που είχε αποκοπεί απ΄από την πορεία επί της Πανεπιστημίου και είχε κατέβει στην Σταδίου με καδρόνια και πέτρες επιχείρησε να προκαλέσει φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών.

Με διαδηλώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί τιμούν τη συμπλήρωση των τριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η οδός Πανεπιστημίου έκλεισε εξαιτίας της συγκέντρωσης που έχουν καλέσει μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται
συγκέντρωση πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς καθώς επίσης και αντιεξουσιαστών.

Περί τις 14.00, ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ του «μαύρου μπλοκ» και των αστυνομικών δυνάμεων. Οι πρώτοι πετούν νεράντζια, προκαλούν ζημιές στα καταστήματα επί της οδού Σταδίου ενώ τα ΜΑΤ απαντούν με σποραδική χρήση δακρυγόνων.


Ενταση επικρατεί και στο Σύνταγμα. Νεαροί με καλυμμένα πρόσωπα πετάνε βόμβες μολότοφ, νεράντζια, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, μπροστά κυρίως από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Οι αστυνομικοί δεν έχουν απαντήσει ακόμη στις επιθέσεις των νεαρών.
Συγκεκριμένα κλειστές είναι οι οδοί: Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας από Ξενοφώντος, Β.Σοφίας από Σέκερη, Πατησίων από Χαλκοκονδύλη και Πειραιώς από Κολωνού.

Επίσης, μαθητές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων και πέταξαν πέτρες και νεράντζια.

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Περιστέρι, μαθητές έφτιαξαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων.

Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 17.00, ενώ ο σταθμός στο Σύνταγμα έκλεισε ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης ύστερα από εντολή της αστυνομίας.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη.

Την προηγούμενη χρονιά οι μαθητές σε διάφορα σχολεία της χώρας απέκλεισαν συμβολικά δρόμους στις γειτονιές τους, ενώ ακολούθησαν και πορείες.

Επί ποδός βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζεται στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν στην πρόσφατη πορεία για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η Αστυνομία θα επιτηρεί τους δρόμους που θα περάσει η πορεία, ενώ έμφαση θα δοθεί στο μπλοκ των αντεξουσιαστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: