www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Αποστάσεις Λοβέρδου από τη συζήτηση διαδοχής


Αποστάσεις από τη συζήτηση διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ θέλησε να κρατήσει σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος -μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη και ερωτηθείς κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ίδιο τον υπουργό Ανάπτυξης, εάν θα στηρίξει την υποψηφιότητά του.

«Παρακαλώ, όχι τέτοιες ερωτήσεις εδώ», είπε, παρεμβαίνοντας ο υπουργός Ανάπτυξης, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για μία απόλυτα διυπουργική, υπηρεσιακή συνάντηση.

«Εμείς έχουμε καθημερινές υποχρεώσεις ως υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου. Όλα τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν», ήταν η απάντηση του κ. Λοβέρδου.

«Δεν έχετε καταλάβει και πρέπει εμείς να το δίνουμε αυτό να γίνει αντιληπτό με όλη μας τη δύναμη, ότι οι ομιλούντες έχουν εργαστεί και έχουν εργαστεί με πάρα πολύ μεγάλο φιλότιμο και
αυτοθυσία», τόνισε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Παρά το γεγονός ότι σήμερα ο υπουργός Υγείας απέφυγε να τοποθετηθεί επί των θέσεων που έχει εκφράσει ο κ. Χρυσοχοΐδης και οι οποίες έχουν προκαλέσει αναβρασμό στο ΠΑΣΟΚ, κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή επί του προϋπολογισμού άφησε αιχμές για την πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια στον τομέα της ανάπτυξη.

«Τα δύο τελευταία χρόνια, παλέψαμε για δημοσιονομική ευταξία και καταφέραμε κάποιες μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά τα θέματα της ανάπτυξης δεν προχώρησαν με οριζόντιο τρόπο και έτσι η χώρα βούλιαξε στην ύφεση», είπε ο κ. Λοβέρδος.

«Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν μονοθεματικά να ασχολούνται με την εσωκομματική διαδοχή και τις αντιπαραθέσεις στο κόμμα τους, γεγονός που υπονομεύει το έργο και τη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης.

«Ας αποφασίσουν αν θα είναι υπουργοί ή δελφίνοι. Και τα δύο, αυτή την εποχή, δεν γίνεται», είπε χαρακτηριστικά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: