www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Πορεία αντιεξουσιαστών στη Βουλή


΄Αρχισε η πορεία αντιεξουσιαστών προς τη Βουλή, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στα Προπύλαια είχαν από νωρίτερα συγκεντρωθεί περίπου 2.000 άτομα, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η οδός Πανεπιστημίου από το ύψος της Σίνα, η Ιπποκράτους από τη Λ. Αλεξάνδρας και η Ακαδημίας από την Κάνιγγος.

Στην πορεία που διοργάνωσαν νωρίτερα μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί ξέσπασαν επεισόδια έξω από το Κοινοβούλιο, με ρίψη μολότοφ και χημικών. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 14.00 οι άνδρες των ΜΑΤ δέχθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας βόμβες μολότοφ και πέτρες από ομάδα νεαρών που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της πορείας. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Εν μέσω έντασης, οι εύζωνοι αποχώρησαν από τα φυλάκια, ενώ κουκουλοφόροι έσπασαν για ακόμη
μία φορά μάρμαρα στην πλατεία Συντάγματος και προξένησαν φθορές στα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο σημείο. Κατά την απώθησή τους από το Σύνταγμα, οι ταραξίες προξένησαν φθορές καταστήματα στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στην Κοραή. Κατά τις οδομαχίες έγιναν έξι προσαγωγές και εννέα συλλήψεις, ενώ, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τραυματίστηκαν 14 αστυνομικοί.

Από νωρίς έχουν κλείσει οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Ενταση σημειώθηκε και στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: