www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί


Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά και τη σημερινή τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους, κατά την ομιλία του στη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, εκτίμησε ότι η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού είναι προς το μέρος τους και γι αυτό η Ομοσπονδία επικοινώνησε με το πρωθυπουργικό γραφείο ζητώντας συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου προκειμένου να του θέσει τα αιτήματα και τις θέσεις των αυτοκινητιστών.

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του για να μην γίνουν επεισόδια», ανέφερε ο κ. Λυμπερόπουλος για τη συνέχιση των κινητοποίσεων, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση αγωγών εναντίον της πολιτικής
ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε περίπτωση που περάσουν οι προτάσεις του υπουργού Γιάννη Ραγκούση. Κάτι ανάλογο, είπε, έγινε στην Ιρλανδία και οι ιδιοκτήτες ταξί δικαιώθηκαν.

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην οδό Μάρνη, έχουν συγκεντρωθεί πρόεδροι των Σωματείων απ' όλη σχεδόν τη χώρα, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση του κλάδου και πιθανόν συνέχιση των αιφνιδιαστικών ενεργειών τουλάχιστον για σήμερα.

Το υπουργείο Μεταφορών από την πλευρά του, επαναλαμβάνει ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί θα εφαρμοστεί και σύντομα θα ανακοινώσει τις προτάσεις του. Όπως έκανε και ο Πρωθυπουργός κατά τη σημερινή ομιλία του, το υπουργείο καλεί τους ιδιοκτήτες να σταματήσουν την απεργία και να προσέλθουν στον διάλογο, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι «δεν πρόκειται να υποκύψει σε συντεχνίες».

«Κυβερνητικές παλινωδίες και υποσχέσεις που δεν τηρούνται. Εσωκομματικές έριδες και ανακολουθίες του ΠΑΣΟΚ. Λαϊκίστικη εκμετάλλευση από την αξιωματική αντιπολίτευση. Το μείγμα αυτό δε δίνει λύσεις ούτε προωθεί τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος, αντιθέτως δημιουργεί σύγχυση και αδιέξοδα», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης και πρόσθεσε: «Δε μπορεί να αποτελεί όμως, άλλοθι για κανέναν ώστε να προβαίνει σε απαράδεκτες πράξεις που υπονομεύουν την εικόνα της χώρας, την εμπορική και τουριστική οικονομία και ταλαιπωρούν πολλαπλώς τους Έλληνες πολίτες, όπως κάνουν οι ιδιοκτήτες των ταξί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: