www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Απεργία των υπαλλήλων του ΥΠΕΞ για το φορολογικό


Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται από σήμερα οι υπάλληλοι όλων των κλάδων στο υπουργείο Εξωτερικών, με κύριο αίτημα να μη φορολογείται η αποζημίωση εξωτερικού (η οποία καταβάλλεται για την κάλυψη των εξόδων κατά την εκτέλεση της αποστολής) ως εισόδημα.


Τη Δευτέρα 12 Απριλίου έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας από τις 09:00 έως τις 13:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νεοκλασσικό της Βασ. Σοφίας.

Δεν λειτουργεί καμία υπηρεσία, παρά μόνον με προσωπικό ασφαλείας για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, δήλωσε ο κ. Γ. Αϋφαντής, μέλος του δ.σ. της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, και ζήτησε να καταργηθεί η παράγραφος 4 του άρθρου 4 του φορολογικού νομοσχεδίου». Όπως επεσήμανε, η παράγραφος αυτή καταργεί προϋπάρχον
διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η αποζημίωση εξωτερικού δεν θεωρείται εισόδημα, αλλά αποζημίωση που καλύπτει αναπόφευκτα έξοδα για την εκτέλεση της αποστολής.

Στην απεργιακή κινητοποίηση δεν μετέχει ο κλάδος των εμπειρογνωμόνων του ΥΠΕΞ.

Ερωτηθείς πρόσφατα για το θέμα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, σημείωσε σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ότι από τη μία υπάρχει ξεκάθαρο μήνυμα από την κυβέρνηση να μην υπάρχουν εξαιρέσεις, ωστόσο σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διαβεβαίωσε πως «η κυβέρνηση θα βρει τρόπους ώστε η εργασία των συνεργατών μας να γίνεται αποτελεσματικά».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: