Υλικά
1 φύλλο κατεψυγμένης σφολιάτας
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 μεγάλες κόκκινες στρογγυλές πιπεριές
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 κιλό κιμάς
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. σάλτσα κέτσαπ ή και λίγο περισσότερο
150 γρ τυρί που λιώνει τριμμένο ή σε κύβους ή 100 γρ μαλακό τυρί που λιώνει και 50 γρ. παρμεζάνα
1 κρόκος αυγού
Ξεπαγώστε τη σφολιάτα μέσα στο αλουμινόχατό της.
Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και μαράνετέ τα για 10 λεπτά σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Τσιγαρίστε τον κιμά και προσθέστε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι.
Αφού ψηθεί κανονικά ο κιμάς (σαν να κάνατε σάλτσα για μακαρόνια), και έχει πιεί όμως όλα του τα υγρά (πολύ σημαντικό), προσθέστε το αυγό και την κέτσαπ.
Ανακατέψτε να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνετε να κρυώσει καλά το μείγμα.
Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας χωρίς να αφαιρέσετε το χαρτί της.
Ρίχνετε το μείγμα και απλώνετε ομοιόμορφα παντού.
Συμπληρώνετε τέλος από πάνω το τριμμένο τυρί.
Διπλώνετε προσεκτικά λίγο τα πλαϊνά του φύλλου. Πιέστε τα άκρα να κολλήσουν.
Κατόπιν τυλίγετε πολύ προσεκτικά (πάντα με την βοήθεια του εξωτερικού χαρτιού) τη σφολιάτα σε ρολό.
Τρυπάτε παντού μ' ένα πηρούνι.
Σ' ένα ρηχό ταψί στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και βάζετε πολύ προσεκτικά επάνω το ρολό στρούντελ.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 C.
Ψήνετε για 10 λεπτά στους 220 C και μετά για άλλα 25 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο) στους 175 C.
Σερβίρετέ το ζεστό αλλά όχι καυτό. Κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε με πράσινη σαλάτα.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου